Amerikanka Asha ima najduže dredove na svetu!

Asha Mandela,( 60) iz grada Clermont sa Floride drži Ginisov svetski rekord za najduže dredove (lokne kose) na svetu!

Zanimljivosti 02.09.2022 | 16:36
Amerikanka Asha ima najduže dredove na svetu!

Asha je prvi put je oborila Ginisov svetski rekord za najduže dredove (lokne kose) na svetu, novembra 2009. godine,kada su njene lokne izmerene na dužinu od 5.95 metara.

Ove godine ginisova i svetska rekorderka u dužini dredova – lokni, je rekla da je njena kosa sada dostigla dužinu od neverovatnih 33.69 metara!

Asha je prvi put počela da neguje svoje ljupke pramenove kose tj dredove pre više od 40 godina,nakon što se preselila sa ostrva Trinidad i Tobago u Njujork, Sjedinjene Države

Aša za svoje lokne to jest kostu kaže : “Sopstvenu kosu nazivam svojom kraljevskom krunom ili svojom kobrom. Kada budem spreman da uđem u svoju sobu za spavanje sa svojom bebom kobre, vežem ih u malu vreću i mazim se sa njom te joj pričam”

Asha će često nositi svoje lokne u platnenoj remenci kako bi sprečila da se vuku po podu i kako bi ublažila opterećenje na vratu.

Asha je opisala proces rasta njenih poznatih dlaka kao deo duhovne potrage da promeni svoj život.

“Kada sam odrastala, nisam imala pojma o poreklu dredova ili rastafarija“, rekla je Aša. Počela sam da sanjam ono što drugi mogu nazvati vizijama, gde bi se ogromna kobra pojavila preda mnom i počela da razgovara sa mnom; dajući mi do znanja da sam ja izabrana.”

Međutim, nisu se svi u početku složili sa Ašinom odlukom, uključujući njene dve sestre, kojima se nije dopao Uprkos tome što im je trebalo malo vremena da se ubede, oni su prihvatili i prihvatili Ašinu frizuru i način života.

Njen suprug Emanuel Čege, profesionalni look stilista iz Najrobija u Keniji, verovatno je najveći obožavalac Ašinih dredova (lokni). Nakon što su se upoznali, postao je njen “trener kobre” i počeo je da posvećuje svoje vreme oblikovanju njene kose piše sajt ginisove knjige rekorda

„Želela sam da mogu da uđem u svoje korene kada perem kosu da budem čista i da ne moram da hodam okolo sa stigmom drugih ljudi koji govore da nema šanse da mi kosa bude čista“, rekla je ona.

Proces pranja njenih pramenova uključuje korišćenje do šest boca šampona jednom nedeljno i dva puna dana da se osuše – rutina kojoj je Emanuel posvetio bezbroj sati. Asha kaže da je savet broj jedan za održavanje zdravih lokova održavati ih čistima i pokazati im ljubav.

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar