Petković: Srpske vlasti žele da sačuvaju mir na KiM

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković rekao je danas da jednostrane odluke Prištine mogu da izazovu ozbiljnu krizu, i ponovio da je odgovornost na zemljama Kvinte da zaustave "ludilo Aljbina Kurtija", a povodom najave Prištine da 1. avgusta primeni, kako kažu, recipročne mere o ličnim kartama i preregistraciji tablica.

Srbija 30.07.2022 | 15:41
Petković: Srpske vlasti žele da sačuvaju mir na KiM

Petković je na vanrednoj konferenciji za medije istakao da srpske vlasti žele da sačuvaju mir.

"Sve vreme govorimo o stabilnosti i važno je da se niko ne pravi naivan, jer se dešava da sa jedne strane neko razume da je reč o kršenju sporazuma, a opet s druge strane vidimo da Kurti radi to što radi", poručio je Petković odgovarajući na pitanje novinara da li Priština ima podršku međunarodne zajednice i koji je sada manevarski prostor naše države.

Petković je poručio da će odgovornost za nove poteze Prištine biti na državama Kvinte (SAD, Velika Britanija, Francuska, Nemačka, Italija) koje su, kaže, očigledno najviše uključene u procese na Zapadnom Balkanu.

On je danas rekao da proces preregistracije tablica treba da počne, prema najavama Kurtija, u ponedeljak i da traje dva meseca kako bi se svi Srbi preregistrovali na RKS tablice.

"Kurti mora da zna da to Srbi neće da učine, jer ne žele da žive u lažnoj državi", ukazao je Petković.

(Tanjug/ foto: Tanjug/ Sava Radovanović)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

+

31.07.2022 08:15

KAKVA DVOLIČNOST TAKOZVANE "MEĐUNARODNE ZAJEDNICE". SRBI SU IZGRADILI KOSOVO I PRIŠTINU I FAKULTETE OD SAMODOPRINOSA U JUGOSLAVIJI. KURTI BI TREBAO DA BUDE ZAHVALAN. SAD SU SE DIGLI, DA BUDU VEĆI OD BOGA. BAGRA ŠIPTARSKA. BILI 100 POSTO NEPISMENI. PROSTACI.

ODGOVORITE