Петковић: Српске власти желе да сачувају мир на КиМ

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић рекао је данас да једностране одлуке Приштине могу да изазову озбиљну кризу, и поновио да је одговорност на земљама Квинте да зауставе "лудило Аљбина Куртија", а поводом најаве Приштине да 1. августа примени, како кажу, реципрочне мере о личним картама и пререгистрацији таблица.

Србија 30.07.2022 | 15:41
Петковић: Српске власти желе да сачувају мир на КиМ

Петковић је на ванредној конференцији за медије истакао да српске власти желе да сачувају мир.

"Све време говоримо о стабилности и важно је да се нико не прави наиван, јер се дешава да са једне стране неко разуме да је реч о кршењу споразума, а опет с друге стране видимо да Курти ради то што ради", поручио је Петковић одговарајући на питање новинара да ли Приштина има подршку међународне заједнице и који је сада маневарски простор наше државе.

Петковић је поручио да ће одговорност за нове потезе Приштине бити на државама Квинте (САД, Велика Британија, Француска, Немачка, Италија) које су, каже, очигледно највише укључене у процесе на Западном Балкану.

Он је данас рекао да процес пререгистрације таблица треба да почне, према најавама Куртија, у понедељак и да траје два месеца како би се сви Срби пререгистровали на РКС таблице.

"Курти мора да зна да то Срби неће да учине, јер не желе да живе у лажној држави", указао је Петковић.

(Тањуг/ фото: Тањуг/ Сава Радовановић)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

+

31.07.2022 08:15

КАКВА ДВОЛИЧНОСТ ТАКОЗВАНЕ "МЕЂУНАРОДНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ". СРБИ СУ ИЗГРАДИЛИ КОСОВО И ПРИШТИНУ И ФАКУЛТЕТЕ ОД САМОДОПРИНОСА У ЈУГОСЛАВИЈИ. КУРТИ БИ ТРЕБАО ДА БУДЕ ЗАХВАЛАН. САД СУ СЕ ДИГЛИ, ДА БУДУ ВЕЋИ ОД БОГА. БАГРА ШИПТАРСКА. БИЛИ 100 ПОСТО НЕПИСМЕНИ. ПРОСТАЦИ.

ОДГОВОРИТЕ