Danas promjenljivo oblačno vrijeme sa sunčanim periodima

- U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti promjenljivo oblačno vrijeme sa sunčanim periodima, dok su na sjeveru i istoku poslijepodne mogući prolazni pljuskovi.

Bosna i Hercegovina 10.07.2022 | 09:06
Danas promjenljivo oblačno vrijeme sa sunčanim periodima

Jutros je promjenljivo do pretežno oblačno, na jugu i istoku vedro i sunčano, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Promjenljivo oblačno vrijeme sa sunčanim periodima očekuje se tokom dana, dok je od sjevera ka istoku popodne mjestimično moguć prolazni pljusak praćen grmljavinom i pojačanim vjetrom. Na jugu sunčano i dosta toplije.

Oblačno vrijeme uveče se očekuje na sjeveru uz mjestimično moguću slabu kišu.

Duvaće slab do umjeren vjetar sjevernih smjerova, uveče pojačan u južnim predjelima.

Maksimalna dnevna temperatura vazduha od 23 do 28, na jugu i oko 30, u centralnim i višim predjelima od 17 do 21 stepen Celzijus.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros je u većini krajeva pretežno vedro.

Temperature izmjerene u 8.00 časova: Bjelašnica pet, Кneževo 11, Mrkonjić Grad, Ribnik, Sokolac i Bugojno 12, Srebrenica, Bihać i Sarajevo 13, Gacko, Кalinovik, Mrakovica, Sanski Most i Zenica 14, Doboj i Tuzla 15, Novi Grad, Prijedor i Rudo 15, Banjaluka i Livno 16, Višegrad i Srbac 17, Bileća, Gradačac i Grude 19, Bijeljina 20, Trebinje 21 i Mostar 23 stepena Celzijusa.

(Srna Foto: Profimedia) 

Komentari / 0

Ostavite komentar