Tužilaštvo BiH traži izručenje Jovana Jošila iz HR

Tužilaštvo BiH u kontaktu je sa kolegama iz Hrvatske u vezi sa daljim aktivnostima na izručenju Jovana Jošila, koji je pod istragom za organizovani kriminal i teška krivična djela u okviru predmeta "Transporter", saopšteno je danas iz ovog tužilaštva.

Bosna i Hercegovina 08.07.2022 | 09:57
Tužilaštvo BiH traži izručenje Jovana Jošila iz HR

Iz Tužilaštva BiH navode da će zajedno sa Sudom BiH, Ministarstvom pravde u Savjetu ministara i ostalim nadležnim institucijama preduzeti sve što je potrebno da osumnjičeni što prije bude izručen u BiH, radi daljeg krivičnog procesuiranja.

Tužilaštvo BiH zahvalilo je partnerskim institucijama Hrvatske za saradnju i pomoć u ovom predmetu.

U saopštenju Tužilaštva BiH navodi se da je pravosuđe BiH za osumnjičenim tragalo više mjeseci, nakon čega je u saradnji Tužilaštva BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske sa partnerskim institucijama zemalja regiona, lociran i juče uhapšen na području Istre u Hrvatskoj.

MUP Republike Srpske je obaviješten da je Banjalučanin Jovan Jošilo uhapšen u Hrvatskoj poslije višemjesečnog bjekstva, rečeno je juče Srni u resornom ministarstvu.

Jošilo je uhapšen prema centralnoj potjernici koju je za njim raspisao MUP Srpske u okviru istrage u predmetu "Storidž".

Za njim se tragalo zbog sumnje da je umiješan u organizovani kriminal i trgovinu narkoticima, a više puta je osuđivan zbog teških krivičnih djela.

Jošilo je jedan od osumnjičenih u akciji "Transporter" za ogranizovani kriniminal i šverc drogom.

Policija je u aprilu u akcijama "Transporter" i "Storidž" uhapsila nekoliko osoba u Banjaluci, ali je Jošilo je izmakao policiji.

(Srna) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Prika bn

08.07.2022 08:28

Traže izručenje pa će da ga puste. Pola naše policije i tužilaštva treba u zatvor, samo zbog toga što ne rade svoj posao. Sudije takođe.

ODGOVORITE
Name

borac

08.07.2022 08:28

Vlast mora da ga izvadi iz govana njiov je to covjek.

ODGOVORITE
Name

Bole

08.07.2022 10:03

Hahah ona glupa voditeljka sa ATV Dragana Bozic otisla da ga vidi,ljudi znali da su oni u shemi i policija dosla do njega

ODGOVORITE