Тужилаштво БиХ тражи изручење Јована Јошила из ХР

Тужилаштво БиХ у контакту је са колегама из Хрватске у вези са даљим активностима на изручењу Јована Јошила, који је под истрагом за организовани криминал и тешка кривична дјела у оквиру предмета "Транспортер", саопштено је данас из овог тужилаштва.

Босна и Херцеговина 08.07.2022 | 09:57
Тужилаштво БиХ тражи изручење Јована Јошила из ХР

Из Тужилаштва БиХ наводе да ће заједно са Судом БиХ, Министарством правде у Савјету министара и осталим надлежним институцијама предузети све што је потребно да осумњичени што прије буде изручен у БиХ, ради даљег кривичног процесуирања.

Тужилаштво БиХ захвалило је партнерским институцијама Хрватске за сарадњу и помоћ у овом предмету.

У саопштењу Тужилаштва БиХ наводи се да је правосуђе БиХ за осумњиченим трагало више мјесеци, након чега је у сарадњи Тужилаштва БиХ и Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске са партнерским институцијама земаља региона, лоциран и јуче ухапшен на подручју Истре у Хрватској.

МУП Републике Српске је обавијештен да је Бањалучанин Јован Јошило ухапшен у Хрватској послије вишемјесечног бјекства, речено је јуче Срни у ресорном министарству.

Јошило је ухапшен према централној потјерници коју је за њим расписао МУП Српске у оквиру истраге у предмету "Сториџ".

За њим се трагало због сумње да је умијешан у организовани криминал и трговину наркотицима, а више пута је осуђиван због тешких кривичних дјела.

Јошило је један од осумњичених у акцији "Транспортер" за огранизовани криниминал и шверц дрогом.

Полиција је у априлу у акцијама "Транспортер" и "Сториџ" ухапсила неколико особа у Бањалуци, али је Јошило је измакао полицији.

(Срна) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Прика бн

08.07.2022 08:28

Траже изручење па ће да га пусте. Пола наше полиције и тужилаштва треба у затвор, само због тога што не раде свој посао. Судије такође.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

08.07.2022 08:28

Власт мора да га извади из гована њиов је то цовјек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

08.07.2022 10:03

Хахах она глупа водитељка са АТВ Драгана Бозиц отисла да га види,људи знали да су они у схеми и полиција досла до њега

ОДГОВОРИТЕ