Istražni organi da reaguju na prijetnje Pejki Medić

Ona je pozvala istražne organe da hitno reaguju, budući da su kontinuirane prijetnje Medićevoj dostigle vrhunac.

Republika Srpska 15.04.2022 | 12:38
Istražni organi da reaguju na prijetnje Pejki Medić

- Apelujem na zdrav razum u svim organizacijama i institucijama na svim nivoima u BiH, s obzirom na to da su prijetnje direktorici BH radija 1 Pejki Medić dostigle vrhunac. Molim vas sve, i njene kolege i poslodavce, i predstavnike vlasti i istražnih organa, da budemo profesionalni i solidarni i da prijetnje ozbiljno shvatimo – rekla je Mira Pekić, generalni sekretar Partije demokratskog progresa i poslanik PDP u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Ona je pozvala istražne organe da hitno reaguju, budući da su kontinuirane prijetnje Medićevoj dostigle vrhunac.

„Politička situacija u BiH je uzavrela i toga smo svi svjesni. Međutim, niko ne smije da bude izložen opasnosti zbog drugačijeg mišljenja. Pejka Medić je profesionalac i ne smije da trpi, niti ona, niti bilo koji drugi pojedinac na važnim i odgovornim mjestima, zbog međusobnih prepucavanja i neslaganja, pogotovo ako uvrede i ozbiljne prijetnje dolaze na nacionalnoj osnovi“, rekla je Pekićeva.

Ona je rekla da je situacija dodatno složenija, s obzirom na to da je Pejka Medić i žena na izuzetno odgovornoj i zahtjevnoj funkciji.

„Plašim se da je ovo, osim nacionalnih ispada, i vrlo loša poruka ženama koje se hvataju ukoštac sa problemima koje nosi javni posao. Imamo jako malo žena na funkcijama u BiH i ovo može dodatno da nas obeshrabri. Molim vas da adekvatno reagujemo“, rekla je Pekićeva.

Ona je podsjetila da su u posljednje vrijeme eskalirali višegodišnji problemi koje ima BHRT, što je dospjelo i u javnost, ali je naglasila da bezbjednost niti jednog pojedinca ne smije zbog toga da bude ugrožena.

(BN)

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

NR

15.04.2022 22:34

Naravno gospođo Pekić. Radite sve što se očekuje od poslanika izabranog od naroda. U korist naroda a ne ličnu. Svaka vam čast

ODGOVORITE