Истражни органи да реагују на пријетње Пејки Медић

Она је позвала истражне органе да хитно реагују, будући да су континуиране пријетње Медићевој достигле врхунац.

Република Српска 15.04.2022 | 12:38
Истражни органи да реагују на пријетње Пејки Медић

- Апелујем на здрав разум у свим организацијама и институцијама на свим нивоима у БиХ, с обзиром на то да су пријетње директорици БХ радија 1 Пејки Медић достигле врхунац. Молим вас све, и њене колеге и послодавце, и представнике власти и истражних органа, да будемо професионални и солидарни и да пријетње озбиљно схватимо – рекла је Мира Пекић, генерални секретар Партије демократског прогреса и посланик ПДП у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ.

Она је позвала истражне органе да хитно реагују, будући да су континуиране пријетње Медићевој достигле врхунац.

„Политичка ситуација у БиХ је узаврела и тога смо сви свјесни. Међутим, нико не смије да буде изложен опасности због другачијег мишљења. Пејка Медић је професионалац и не смије да трпи, нити она, нити било који други појединац на важним и одговорним мјестима, због међусобних препуцавања и неслагања, поготово ако увреде и озбиљне пријетње долазе на националној основи“, рекла је Пекићева.

Она је рекла да је ситуација додатно сложенија, с обзиром на то да је Пејка Медић и жена на изузетно одговорној и захтјевној функцији.

„Плашим се да је ово, осим националних испада, и врло лоша порука женама које се хватају укоштац са проблемима које носи јавни посао. Имамо јако мало жена на функцијама у БиХ и ово може додатно да нас обесхрабри. Молим вас да адекватно реагујемо“, рекла је Пекићева.

Она је подсјетила да су у посљедње вријеме ескалирали вишегодишњи проблеми које има БХРТ, што је доспјело и у јавност, али је нагласила да безбједност нити једног појединца не смије због тога да буде угрожена.

(БН)

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

НР

15.04.2022 22:34

Наравно госпођо Пекић. Радите све што се очекује од посланика изабраног од народа. У корист народа а не личну. Свака вам част

ОДГОВОРИТЕ