NSRS: Razmotren budžet Regulatorne komisije (UŽIVO)

Narodna skupština Republike Srpske nastavila je danas zasjedanje razmatranjem Prijedloga budžeta Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske za 2022. godinu od 2,5 miliona KM.

Republika Srpska 22.02.2022 | 13:19
NSRS: Razmotren budžet Regulatorne komisije (UŽIVO)

 

Predsjednik Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske Vladislav Vladičić rekao je na sjednici Narodne skupštine da je ovo regulativno tijelo potrebno Srpskoj jer omogućava efikasno funkcionisanje energetskog sektora.

On je, u završnoj riječi o Prijedlogu budžeta komisije za 2022. godinu od 2.509.627 KM, istakao da je Komisija nadležna za regulisanje cijene električne energije za domaćinstva.

"Saglasan sam da kvalitet snabdijevanja električnom energijom treba biti bolji. Uradili smo pravilnik o kvalitetu snabdijevanja i mislim da će se mnoge stvari poboljšati", rekao je Vladičić.

On je dodao da obnovljivi izvori električne energije imaju značajnu ulogu u energetskom sistemu Republike Srpske.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je, tokom skupštinske rasprave, da građanima Republike Srpske nije povećana cijena električne energije u domaćinstvima.

On je istakao da privredni subjekti u Republici Srpskoj plaćaju električnu energiju 53 evra po megavat času, dok Elektroprivreda Federacije BiH električnu energiju svojim privrednicima naplaćuje preko 70 evra.

Poslanik Poslaničke grupe NDP-a Dragan Čavić rekao je da je u elektroenergetskom sektoru Republike Srpske jako značajna uloga Regulatorne komisije za energetiku, posebno kada je u pitanju djelatnos distributera.

"Još je značajnija uloga sa stanovišta postojećeg zakona o električnoj energiji koji je donio do potpune promjene organizacije, distribucije, prodaje i proizvodnje električne energije", rekao je Čavić u skupštinskoj raspravi.

Poslanik SNSD-a Ilija Tamindžija rekao je da će Klub poslanika SNSD-a podržati Prijedlog budžeta Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske za 2022. godinu, dodajući da je zadovoljan dosadašnjim radom ove komisije.

Dio poslanika opozicije u parlamentu Srpske tokom skupštinske rasprave o razmotrenom Prijedlogu budžeta Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske izražavali su nezadovoljstvo radom Elektroprivrede Republike Srpske. 

Poslanici će u drugom dijelu 20. redovne sjednice parlamenta razmatrati izvještaj o poslovanju Investiciono-razvojne banke Republike Srpske i fondova za 2020. godinu sa izvještajem nezavisnog spoljnog revizora, kao i izvještaj o radu Pravobranilaštva Republike Srpske za 2020. godinu.

Na dnevnom redu je i specijalni izvještaj Institucije ombudsmana za ljudska prava BiH o govoru mržnje u BiH, kao i davanje saglasnosti na Pravilnik o platama u Instituciji ombudsmana za djecu. 

(Srna)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

anna

22.02.2022 10:09

Ovaj Viskovic kopira milokrada u nastupima, da jadnik ispadne jadan i smjesan. On i ne zna zasto je tu. On kao da je na nekom prelu i sjelu!????

ODGOVORITE
Name

NR

22.02.2022 14:22

Poskupljenjem struje za firme sve je poskupilo. Plaćamo mi građani indirektno to kroz poreze mnogo više. Sramno je pričati da nije poskupila struja građanima. Vrijeđate zdrav razum

Name

Boban

22.02.2022 10:23

Nema tu skupstine toje dodik privatizovo ta skupstina je samo da primi platu i nizasta drugo

ODGOVORITE
Name

AKVANA BL

22.02.2022 10:41

Vama u skupstini preporucujem da smanjite tenzije, da vam se Ukrajna ne razbije od glavu,odnosno gradjanima

ODGOVORITE
Name

Goga

22.02.2022 10:50

Vlast je dijelom bahada, ali zašto niko ne kaže odakle novac bivšem poskaniku Drašku Stanivukoviću koji je takodje tajkunski. Njegov otac Dragan čovjek sa srednjom školom je u prvom mandatu PDP-a na dogovor sa Mladenom Ivanićem otvorio firmu potpisivanjem ugovora sa Telekom za dopunu kartica mobilnih telefona sa kioscima. Npr od cijene kartice od 5 KM, 3 marke su išle njihovoj posredničkoj firmi a 2 marke Telekomu i kiosku. Taj isti posao Telekom Republike Srpske je mogao zaključiti direktno sa kioscima bez posredničke firme. Cilj je bio nekegalno bogaćenje pojedinaca i izvlačenje novca za stranku. Lako se bavit politikom Drašku kad ga je otac finansijski zbrinuo i ne ovisi o sistemu bilo državnom ili privatnom kao 99% posto gradjana RS. Može da priča što na umu to i na drumu. Na tom poslu sa Telekom su izvučene desetine miliona maraka, tako da je tako lako biti biznismen.

ODGOVORITE
Name

Klik za gogu

22.02.2022 15:04

Ajde gogo umij se i to vidom iz limarije kad pada kisa o kakvim nebulozama ti pricas nije dradko kriv sto je sin bogatason svoju platu poklanja iako nebi morao.dali neko iz vlasti snsd poklanja svoju platu.oni gledaju kako bi uzeli jos neciju ili platu ili penziju,doplatak .nije bitno bitno je da se uzima.draskiv otac Dragan je imao jis neke biznise koje nije mogao ba miru da radi pa je ovdje prodao a otpoceo u sloveniji.posten narod postena drzava posten posao nije to BiH. Vi nrmixete drasku politi na ruke on je za vas INSTITUCIJA.

Name

Zlaja

22.02.2022 11:23

Pod hitno uvesti Rusiji i Putinu sankcije zbog priznanja genocida.

ODGOVORITE
Name

borac

22.02.2022 11:30

Cirkus samo sto nije putujuci.

ODGOVORITE
Name

Damir

22.02.2022 12:38

Nebrinite uskoro Cemo zatvorti Taj cirkus

ODGOVORITE
Name

Србо

22.02.2022 12:39

Слушам брзо читање потпресједнице НСРС која једва чека да то заврши а ништа се не разликује од исчитавања Игора Жунића а поготово да је ревизор Александар Џомбић оптужен за пропусте а све је ово речено за ИРБ, дали ови људи ишта разумију од овога и ево наставља исто Жмирић, млади јуноша и само виче ријечи хвале и ИРБ иде у добром правцу, јој мајко.

ODGOVORITE