НСРС: Размотрен буџет Регулаторне комисије (УЖИВО)

Народна скупштина Републике Српске наставила је данас засједање разматрањем Приједлога буџета Регулаторне комисије за енергетику Републике Српске за 2022. годину од 2,5 милиона КМ.

Република Српска 22.02.2022 | 13:19
НСРС: Размотрен буџет Регулаторне комисије (УЖИВО)

 

Предсједник Регулаторне комисије за енергетику Републике Српске Владислав Владичић рекао је на сједници Народне скупштине да је ово регулативно тијело потребно Српској јер омогућава ефикасно функционисање енергетског сектора.

Он је, у завршној ријечи о Приједлогу буџета комисије за 2022. годину од 2.509.627 КМ, истакао да је Комисија надлежна за регулисање цијене електричне енергије за домаћинства.

"Сагласан сам да квалитет снабдијевања електричном енергијом треба бити бољи. Урадили смо правилник о квалитету снабдијевања и мислим да ће се многе ствари побољшати", рекао је Владичић.

Он је додао да обновљиви извори електричне енергије имају значајну улогу у енергетском систему Републике Српске.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је, током скупштинске расправе, да грађанима Републике Српске није повећана цијена електричне енергије у домаћинствима.

Он је истакао да привредни субјекти у Републици Српској плаћају електричну енергију 53 евра по мегават часу, док Електропривреда Федерације БиХ електричну енергију својим привредницима наплаћује преко 70 евра.

Посланик Посланичке групе НДП-а Драган Чавић рекао је да је у електроенергетском сектору Републике Српске јако значајна улога Регулаторне комисије за енергетику, посебно када је у питању дјелатнос дистрибутера.

"Још је значајнија улога са становишта постојећег закона о електричној енергији који је донио до потпуне промјене организације, дистрибуције, продаје и производње електричне енергије", рекао је Чавић у скупштинској расправи.

Посланик СНСД-а Илија Таминџија рекао је да ће Клуб посланика СНСД-а подржати Приједлог буџета Регулаторне комисије за енергетику Републике Српске за 2022. годину, додајући да је задовољан досадашњим радом ове комисије.

Дио посланика опозиције у парламенту Српске током скупштинске расправе о размотреном Приједлогу буџета Регулаторне комисије за енергетику Републике Српске изражавали су незадовољство радом Електропривреде Републике Српске. 

Посланици ће у другом дијелу 20. редовне сједнице парламента разматрати извјештај о пословању Инвестиционо-развојне банке Републике Српске и фондова за 2020. годину са извјештајем независног спољног ревизора, као и извјештај о раду Правобранилаштва Републике Српске за 2020. годину.

На дневном реду је и специјални извјештај Институције омбудсмана за људска права БиХ о говору мржње у БиХ, као и давање сагласности на Правилник о платама у Институцији омбудсмана за дјецу. 

(Срна)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

анна

22.02.2022 10:09

Овај Висковиц копира милокрада у наступима, да јадник испадне јадан и смјесан. Он и не зна засто је ту. Он као да је на неком прелу и сјелу!????

ОДГОВОРИТЕ
Name

НР

22.02.2022 14:22

Поскупљењем струје за фирме све је поскупило. Плаћамо ми грађани индиректно то кроз порезе много више. Срамно је причати да није поскупила струја грађанима. Вријеђате здрав разум

Name

Бобан

22.02.2022 10:23

Нема ту скупстине тоје додик приватизово та скупстина је само да прими плату и низаста друго

ОДГОВОРИТЕ
Name

АКВАНА БЛ

22.02.2022 10:41

Вама у скупстини препоруцујем да смањите тензије, да вам се Украјна не разбије од главу,односно градјанима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гога

22.02.2022 10:50

Власт је дијелом бахада, али зашто нико не каже одакле новац бившем посканику Драшку Станивуковићу који је такодје тајкунски. Његов отац Драган човјек са средњом школом је у првом мандату ПДП-а на договор са Младеном Иванићем отворио фирму потписивањем уговора са Телеком за допуну картица мобилних телефона са киосцима. Нпр од цијене картице од 5 КМ, 3 марке су ишле њиховој посредничкој фирми а 2 марке Телекому и киоску. Тај исти посао Телеком Републике Српске је могао закључити директно са киосцима без посредничке фирме. Циљ је био некегално богаћење појединаца и извлачење новца за странку. Лако се бавит политиком Драшку кад га је отац финансијски збринуо и не овиси о систему било државном или приватном као 99% посто градјана РС. Може да прича што на уму то и на друму. На том послу са Телеком су извучене десетине милиона марака, тако да је тако лако бити бизнисмен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Клик за гогу

22.02.2022 15:04

Ајде гого умиј се и то видом из лимарије кад пада киса о каквим небулозама ти прицас није драдко крив сто је син богатасон своју плату поклања иако неби морао.дали неко из власти снсд поклања своју плату.они гледају како би узели јос нецију или плату или пензију,доплатак .није битно битно је да се узима.драскив отац Драган је имао јис неке бизнисе које није могао ба миру да ради па је овдје продао а отпоцео у словенији.постен народ постена дрзава постен посао није то БиХ. Ви нрмиxете драску полити на руке он је за вас ИНСТИТУЦИЈА.

Name

Злаја

22.02.2022 11:23

Под хитно увести Русији и Путину санкције због признања геноцида.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

22.02.2022 11:30

Циркус само сто није путујуци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дамир

22.02.2022 12:38

Небрините ускоро Цемо затворти Тај циркус

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

22.02.2022 12:39

Слушам брзо читање потпресједнице НСРС која једва чека да то заврши а ништа се не разликује од исчитавања Игора Жунића а поготово да је ревизор Александар Џомбић оптужен за пропусте а све је ово речено за ИРБ, дали ови људи ишта разумију од овога и ево наставља исто Жмирић, млади јуноша и само виче ријечи хвале и ИРБ иде у добром правцу, јој мајко.

ОДГОВОРИТЕ