Ubedila muža da ima alchajmerovu bolest pa mu godinama krala novac s računa!

Žena iz Konektikata je optužena da je pokrala je svog muža za ogromnu svotu novca.

Zanimljivosti 09.12.2021 | 15:28
Ubedila muža da ima alchajmerovu bolest pa mu godinama krala novac s računa!

Žena je sa bankovnog računa svog sada već bivše gmuža u poslednjih 20 godina skinula gotovo neverovatnih preko 600.000 dolara te ovu krađu pokušala da prikrije navodeći ga (muža) da misli da ima Alchajmerovu bolest.

Dona Marino je uhapšena pre mesec dana zbog navodne (za sada) krađe novca u obliku penzionih čekova, isplata radničkih kompenzacija i prihoda od socijalnog osiguranja od svog supruga gotovo 20 godina.

Kada je ćerka tog čoveka (njenog muža) otkrila papirologiju vezanu za kreditne kartice o kojoj njen otac nije znao ništa, obavestila je policiju, uverena da je njena maćeha preuzela kontrolu nad porodičnim finansijama.

Tada je neimenovani čovek priznao da je ostavio Marini da vodi finansije, jer ga je ona ubedila da on ima alchajmerovu bolest!

“Dona je objasnila kada je (njen muž) želeo da uđe u banku da izvrši transakciju, rekla mu je da je poslednji put kada je ušao unutra napravio scenu zbog “njegove” alchajmerove bolesti, zbog čega ga više neće puštati da uđe unutra kako bi izbegao sramotu, ” izjavio je policijski poručnik Gregori Borer je rekao za New Haven Register.

Očigledno, dijagnoza Alchajmerove bolesti bila je jedan od najvećih strahova neimenovanog muža u njegovim kasnijim godinama. Iako nikada nije video pacijenta s tom dijagnozom, znao je da je njegova majka patila od alchajmera, i to je Marini (njegovoj ženi) mnogo olakšalo da “zasadi zlo seme” u njegovoj glavi da i on ima alchajmerovu bolest.

Kćerka neimnovanog čoveka to jest, pokradenog muža je izjavila medijima da je grozno gledati kako joj otac plače jer je ostao bez 600.000 dolara svog novca sa računa banke.

Istražitelji su uhapsili Donu Marino prošle nedelje, ali je kasnije puštena i ponovo treba da se nađe pred sudom 29. novembra.

Istraga je otkrila da je Dona Marino uzimala novac sa računa svog muža i polagala ga na račun svoje majke. Rekla je policiji da je novac koristila da “pomogne svojoj porodici“, da se ne troši na skupe kupovine ili da ode na odmor, ali je i dalje optužena za veliku krađu prvog stepena i falsifikovanje trećeg stepena.

Osim toga, njen prevani muž se razveo od nje u junu prošle godine, kada je prvobitno otkrivena njena šema krađe s njegovog računa.

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar