Milan Marić strgao sa trona Miloša Bikovića!

U tri najgledanija domaća filma u poslednjoj deceniji glavnu ulogu je tumačio isti glumac Miloš Biković (33), a sada je na prvom mestu ostvarenje "Toma" s Milanom Marićem (31).

Zabava 03.12.2021 | 18:41
Milan Marić strgao sa trona Miloša Bikovića!

Za samo dva i po meseca prikazivanja ovakvim rekordom ostvarenje reditelja Dragana Bjelogrlića postalo je najgledaniji film novije domaće kinematografije. Više gledalaca imala je samo "Zona Zamfirova", ali u drugim uslovima prikazivanja i merenja gledanosti.

- Od svečane beogradske premijere do danas javnost u regionu je brujala o ovom biografskom filmu, informacije iz života najvećeg jugoslovenskog boema postale su najčitanije u tradicionalnim medijima, baš kao i na društvenim mrežama, a fenomen Tome dodatno je bio ispraćen ogromnom popularnošću pesme "Ponoć", koja danas broji 14 miliona pregleda na Jutjub kanalu - navodi produkcija u saopštenju.

film Toma
foto: PROMO/Aleksandar Kujučev

Film o životu Tome Zdravkovića, koga tumači glumac Milan Marić, pobrao je najpozitivnije kritike stručne javnosti, kao i najemotivnije poruke gledalaca širom regiona, a ujedno je oborio i bioskopske rekorde: u prvoj nedelji prikazivanja sa više od 100.000 gledalaca, baš kao i posećenost u jednom danu (2. oktobar) sa 35.000 posetilaca.

- Ovaj broj gledalaca je nešto o čemu smo mogli samo da sanjamo u trenutku dok smo pravili "Tomu". Mnogo sam srećan, zahvalan i ponosan na celu ekipu i sve ljude koji su učestvovali u stvaranju ovog filma, a posebno sam zahvalan gledaocima koji su se pustili u ovu avanturu zvanu "Toma" zajedno s nama - kaže Milan Marić u svojoj izjavi.

Besa, Premijera serije, Milan Marić
foto: Stefan Stojanović

Film "Toma" prati lične uspone i padove jednog od najvećih pevača, boema i umetnika u nekadašnjoj Jugoslaviji, čiji su buran život raskošno dočarali i glumci Tamara Dragičević, Petar Benčina, Paulina Manov, Andrija Kuzmanović, Sanja Marković, Milena Radulović, Milan Kolak, baš kao i Mirjana Karanović i Slobodan Boda Ninković.

Film "Toma" je svoju svetsku premijeru imao na Filmskom festivalu u Sarajevu, dok je već sutradan otvorio Festival filmskih susreta u Nišu, gde su Milan Marić i Tamara Dragičević osvojili nagrade za glavne, a Sanja Marković i Andrija Kuzmanović za epizodne uloge.

Publiku na malim ekranima uskoro očekuje istoimena TV serija, a ceo projekat realizovan je u saradnji s Telekomom Srbija i Filmskim centrom Srbije.

(Kurir.rs)

Komentari / 0

Ostavite komentar