Милан Марић стргао са трона Милоша Биковића!

У три најгледанија домаћа филма у последњој деценији главну улогу је тумачио исти глумац Милош Биковић (33), а сада је на првом месту остварење "Тома" с Миланом Марићем (31).

Забава 03.12.2021 | 18:41
Милан Марић стргао са трона Милоша Биковића!

За само два и по месеца приказивања оваквим рекордом остварење редитеља Драгана Бјелогрлића постало је најгледанији филм новије домаће кинематографије. Више гледалаца имала је само "Зона Замфирова", али у другим условима приказивања и мерења гледаности.

- Од свечане београдске премијере до данас јавност у региону је брујала о овом биографском филму, информације из живота највећег југословенског боема постале су најчитаније у традиционалним медијима, баш као и на друштвеним мрежама, а феномен Томе додатно је био испраћен огромном популарношћу песме "Поноћ", која данас броји 14 милиона прегледа на Јутјуб каналу - наводи продукција у саопштењу.

film Toma
фото: ПРОМО/Александар Кујучев

Филм о животу Томе Здравковића, кога тумачи глумац Милан Марић, побрао је најпозитивније критике стручне јавности, као и најемотивније поруке гледалаца широм региона, а уједно је оборио и биоскопске рекорде: у првој недељи приказивања са више од 100.000 гледалаца, баш као и посећеност у једном дану (2. октобар) са 35.000 посетилаца.

- Овај број гледалаца је нешто о чему смо могли само да сањамо у тренутку док смо правили "Тому". Много сам срећан, захвалан и поносан на целу екипу и све људе који су учествовали у стварању овог филма, а посебно сам захвалан гледаоцима који су се пустили у ову авантуру звану "Тома" заједно с нама - каже Милан Марић у својој изјави.

Besa, Premijera serije, Milan Marić
фото: Стефан Стојановић

Филм "Тома" прати личне успоне и падове једног од највећих певача, боема и уметника у некадашњој Југославији, чији су буран живот раскошно дочарали и глумци Тамара Драгичевић, Петар Бенчина, Паулина Манов, Андрија Кузмановић, Сања Марковић, Милена Радуловић, Милан Колак, баш као и Мирјана Карановић и Слободан Бода Нинковић.

Филм "Тома" је своју светску премијеру имао на Филмском фестивалу у Сарајеву, док је већ сутрадан отворио Фестивал филмских сусрета у Нишу, где су Милан Марић и Тамара Драгичевић освојили награде за главне, а Сања Марковић и Андрија Кузмановић за епизодне улоге.

Публику на малим екранима ускоро очекује истоимена ТВ серија, а цео пројекат реализован је у сарадњи с Телекомом Србија и Филмским центром Србије.

(Курир.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар