Biće problema u primjeni novog Zakona o lijekovima

Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima koji je nedavno usvojen u Narodnoj skupštini još nije objavljen u Službenom glasniku. Ministar zdravlja kaže da je rok od šest mjeseci za primjenu zakona ostavljen zbog procedura. Opozicija objašnjava da će Zakon na nivou Srpske pored postojećeg Zakona na nivou BiH napraviti haos na tržištu.

Republika Srpska 01.11.2021 | 21:24
Biće problema u primjeni  novog Zakona o lijekovima

Nedavno u Narodnoj skupštini Republike Srpske usvojeni Zakon o lijekovima još nije objavljen u Službenom glasniku. To potvrđuje ministar zdravlja Alen Šeranić. On uvjerava i kako novi Zakon na nivou Srpske neće napraviti nikakve probleme tržištu lijekova i građanima.

-Neće baš sve proći bez problema i jednostavno - tvrdi bivši ministar zdravlja Republike Srpske Slobodan Stanić.

On u izjavi BN TV objašnjava da je zbog novog zakona na nivou Srpske neophodno promijeniti mnoštvo zakona koji se tiču spoljnje trgovine. Kaže i da se novim zakonom razbija jedinstveno tržište lijekova što će donijeti probleme i distributerima ali na kraju i građanima. Poseban problem, navodi on, može biti što većina firmi iz ove oblasti sjedište ima u Federaciji BiH.

Stanić kaže da je zanimljiva i čitava priča, prvo oko ukidanja Agencije za lijekove na nivou Republike Srpske a zatim i oko novog zakona o lijekovima.

Narodna skupština Srpske je zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima usvojila 20 oktobra. Na nivou BiH postoji Zakon o lijekovima koji novim zakonom na nivou Srpske ne može biti stavljen van snage.

(BN) 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

MENAGER

01.11.2021 21:00

Sto bi komplikovano kada moze komplikovanije

ODGOVORITE
Name

bl

01.11.2021 21:27

ma bave se glupostima.

ODGOVORITE
Name

Re

01.11.2021 23:39

Ludorije SNSDa. Kako misli da nabavlja lekove kada treba odobrenje idporuciocu odnosno drzavna licenca koju daje drzava a koja opet treba da ima medjunarodni sporazum.

Name

Istina

02.11.2021 07:16

Loze narod i prave dodatne probleme kao da ih vec nemamo dosta.

ODGOVORITE
Name

Kad krmci zanijeme

02.11.2021 07:57

Glupi seljaci, a jos gluplji ovi sto ih ubijaju!

ODGOVORITE