Биће проблема у примјени новог Закона о лијековима

Закон о лијековима и медицинским средствима који је недавно усвојен у Народној скупштини још није објављен у Службеном гласнику. Министар здравља каже да је рок од шест мјесеци за примјену закона остављен због процедура. Опозиција објашњава да ће Закон на нивоу Српске поред постојећег Закона на нивоу БиХ направити хаос на тржишту.

Република Српска 01.11.2021 | 21:24
Биће проблема у примјени  новог Закона о лијековима

Недавно у Народној скупштини Републике Српске усвојени Закон о лијековима још није објављен у Службеном гласнику. То потврђује министар здравља Ален Шеранић. Он увјерава и како нови Закон на нивоу Српске неће направити никакве проблеме тржишту лијекова и грађанима.

-Неће баш све проћи без проблема и једноставно - тврди бивши министар здравља Републике Српске Слободан Станић.

Он у изјави БН ТВ објашњава да је због новог закона на нивоу Српске неопходно промијенити мноштво закона који се тичу спољње трговине. Каже и да се новим законом разбија јединствено тржиште лијекова што ће донијети проблеме и дистрибутерима али на крају и грађанима. Посебан проблем, наводи он, може бити што већина фирми из ове области сједиште има у Федерацији БиХ.

Станић каже да је занимљива и читава прича, прво око укидања Агенције за лијекове на нивоу Републике Српске а затим и око новог закона о лијековима.

Народна скупштина Српске је закон о лијековима и медицинским средствима усвојила 20 октобра. На нивоу БиХ постоји Закон о лијековима који новим законом на нивоу Српске не може бити стављен ван снаге.

(БН) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

МЕНАГЕР

01.11.2021 21:00

Сто би компликовано када мозе компликованије

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

01.11.2021 21:27

ма баве се глупостима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.11.2021 23:39

Лудорије СНСДа. Како мисли да набавља лекове када треба одобрење идпоруциоцу односно дрзавна лиценца коју даје дрзава а која опет треба да има медјународни споразум.

Name

Истина

02.11.2021 07:16

Лозе народ и праве додатне проблеме као да их вец немамо доста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кад крмци занијеме

02.11.2021 07:57

Глупи сељаци, а јос глупљи ови сто их убијају!

ОДГОВОРИТЕ