Tehničar ubijao ljude, ubrizgavao im vazduh u venu

Medicinski tehničar iz Teksasa proglašen je krivim za ubistvo četiri pacijenata koji su preminuli nakon što im je ubrizgao vazduh poslije operacija na srcu.

Svijet 21.10.2021 | 18:40
Tehničar ubijao ljude, ubrizgavao im vazduh u venu

Porota je proglasila Vilijema Dejvisa (37) u utorak krivim za ubistva i sada bi mogao da se suoči sa smrtnom kaznom, prenio je Bi-Bi-Si.

Tužioci su rekli da je na meti njegovih napada bilo sedam ljudi od juna 2017. do januara 2018. godine.

Bolnica Kristus mader Frensis, u kojoj su se napadi dogodili, saopštila je da se nada da će presuda porote biti makar malo olakšanje za one koji su pogođeni.

Muškarci, stari između 47 i 74 godina, doživeli su simptome slične napadima i preminuli od fatalnog oštećenja mozga nakon što je vazduh ubrizgavan u njihove arterije.

Tokom suđenja, prikazani su bezbjednosni snimci Dejvisa kako ulazi u sobu jednog od pacijenata, čiji se alarm monitora srca oglasio samo tri minuta poslije.

Kasnije je preminuo od injekcije.

Dejvisov advokat Filip Hejs tvrdio je tokom suđenja da nema dokaza da su pacijenti preminuli zbog kriminalnog ponašanja i sugerisao da je Dejvis postao žrtveno jagnje bolnice sa ozbiljnim proceduralnim problemima.

Tužioci će sada tražiti smrtnu kaznu za Dejvisa, koji je kako su naveli, uživao da ubija ljude i on će ostati pritvoren u zatvoru okruga Smit.

(Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Đuro

21.10.2021 18:30

I naši stručnjaci ubijaju tehničkim kiseonikom, ali niko ne odgovara. Broj žrtava na stotine, hilJade. Eh, šta ti je demokratija u režiji sektaša.

ODGOVORITE
Name

Tako je

22.10.2021 06:06

Bitno da stvaraju novu agenciju koja če te''stručnjake''amnestiratii oprati

Name

Mm

21.10.2021 18:51

Smrtnu,nego sta?

ODGOVORITE