Техничар убијао људе, убризгавао им ваздух у вену

Медицински техничар из Тексаса проглашен је кривим за убиство четири пацијената који су преминули након што им је убризгао ваздух послије операција на срцу.

Свијет 21.10.2021 | 18:40
Техничар убијао људе, убризгавао им ваздух у вену

Порота је прогласила Вилијема Дејвиса (37) у уторак кривим за убиства и сада би могао да се суочи са смртном казном, пренио је Би-Би-Си.

Тужиоци су рекли да је на мети његових напада било седам људи од јуна 2017. до јануара 2018. године.

Болница Кристус мадер Френсис, у којој су се напади догодили, саопштила је да се нада да ће пресуда пороте бити макар мало олакшање за оне који су погођени.

Мушкарци, стари између 47 и 74 година, доживели су симптоме сличне нападима и преминули од фаталног оштећења мозга након што је ваздух убризгаван у њихове артерије.

Током суђења, приказани су безбједносни снимци Дејвиса како улази у собу једног од пацијената, чији се аларм монитора срца огласио само три минута послије.

Касније је преминуо од ињекције.

Дејвисов адвокат Филип Хејс тврдио је током суђења да нема доказа да су пацијенти преминули због криминалног понашања и сугерисао да је Дејвис постао жртвено јагње болнице са озбиљним процедуралним проблемима.

Тужиоци ће сада тражити смртну казну за Дејвиса, који је како су навели, уживао да убија људе и он ће остати притворен у затвору округа Смит.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ђуро

21.10.2021 20:30

И наши стручњаци убијају техничким кисеоником, али нико не одговара. Број жртава на стотине, хиљаде. Ех, шта ти је демократија у режији секташа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако је

22.10.2021 08:06

Битно да стварају нову агенцију која че те''стручњаке''амнестиратии опрати

Name

Мм

21.10.2021 20:51

Смртну,него ста?

ОДГОВОРИТЕ