Srbija vodi računa o Srpskoj, dok vlast misli samo o sebi

"Nakon što su se sa Šmitom sastali NJegova svetost patrijarh srpski gospodin Porfirije i predsjednik Srbije gospodin Aleksandar Vučić, ne očekujem izvinjenje onih koji su me do juče pljuvali za nekakvo izdajništvo, jer sam među prvima, ako ne i prva rekla jasno i glasno da sa Šmitom treba razgovarati."

Republika Srpska 09.09.2021 | 18:55
Srbija vodi računa o Srpskoj, dok vlast misli samo o sebi

Ovo je na svom fejzbuk profilu objavila narodna poslanica Jelena Trivić i dodala da zbog ovog mog stava mnogi su me proglašavali neprijateljem Republike Srpske, ali to je već viđena matrica i na to se ne treba osvrtati. 

"Ono što je jasno jeste da Šmit, koji definitivno nije izabran u skladu sa pravnim procedurama, jeste jedna od adresa ako se želi postići bilo kakav oblik rješenja novonastale političke krize. Stranke iz Srpske, i to primarno stranke vlasti, imaju obavezu zbog interesa Republike Srpske da razgovaraju ne samo sa Šmitom, nego sa svim relevantnim faktorima kako bi se kriza prevazišla", navela je Trivićeva.

Ostajem pri stavu, kaže ona, da i stranke iz Federacije moraju shvatiti da Republika Srpska ne prihvata Inckovu nametnutu odluku, već da o tom treba otvoriti dijalog i naći neki vid kompromisnog rješenja.

"Nemam iluzija da će to biti lako uraditi, ali ne vidim kako nas ovo tapkanje u mjestu može bilo gdje dovesti. Dakle, razgovor razgovor razgovor. Apelujem na razum, mudrost, želju za rješavanjem krize, nasuprot zatvorenosti, izolacije i politike od danas do sutra", istakla je ona.

Prema njenim riječima to što je Dodik sam sebi skočio u stomak time što je rekao da se sa Šmitom neće sastajati je njegov problem.

"Trebao je da razmisli. Da sagleda perspektive dugoročno, da ne gleda sitni politički profit tog momenta... Nego da se ponaša državnički. Ali evidentno je da od njega to ne možemo da očekujemo", dodala je ona.

"Uprkos velikom izazovu koji Srbija, ali i cijeli srpski narod ima po pitanju Kosova i Metohije, dobro je znati da Srbija vodi računa o Republici Srpskoj. Pogotovo u uslovima u kojima vlasti Republike Srpske vode računa samo o samima sebi i svojim interesima", istakla je Trivićeva.

(BN)

Komentari / 17

Ostavite komentar
Name

Pitanje

09.09.2021 17:11

Gospodjo Trivic, vi kazete da "Smit nije izabran u skladu s pravnim procedurama", pa pitam - da li vi trebate biti profesor ukoliko niste izabrani u skladu s pravnim procedurama? Znate li koliko uhljeba i sendvicara nije zaposleno u javnim sluzbama u skladu s pravnim procedurama, nego su tamo zaposleni samo zato sto imaju clansku kartu neke sekte ili je njihovo zaposlenje zelja nekog mocnika. E, pa vidite i ovaj Smit je dosao da bude Visoki van pravne procedure i jer je to hir i zelja nekih belosvetskih mocnika. Koliko znamo vi se citavo vrijeme deklarativno borite protiv toga!?

ODGOVORITE
Name

Re

09.09.2021 17:44

To je klasicna podvala da nije izabran u skladu sa procedurama. Druga stvar je što srbi vole lagati sami sebe, navikli lagati druge pa im preslo u naviku.

Name

Borac

09.09.2021 18:04

Bravo Jeco!

Name

Re

09.09.2021 18:58

Kad je Dodik mogao biti državnik. Mali miš.

Name

Re pitanje

09.09.2021 19:51

U pravu si ,i to iz RS kazu nije po pravnom sistemu Smit a 99% u RS niko veze sa diplomama i poslom kojim se uhljebio

Name

Re

09.09.2021 20:16

Pa masa vlasti nije izabrana voljom naroda a obnašaju naj veće funkcije u RS.

Name

Bravo

09.09.2021 17:45

Jelena??????

ODGOVORITE
Name

Eh

09.09.2021 17:53

A koto ima u vladajucim strankama da vodi razgovore ozbiljne i u interesu RS oni samo rade kako se mogu ugraditi u tendere.

ODGOVORITE
Name

Па

09.09.2021 18:07

Ко ти брани драга госпођо Јелена. Само питање је с ким он хоће да разговара.

ODGOVORITE
Name

Tuzla

09.09.2021 18:59

Nit nam treba Bubašvabo da nam pravi državu, niti nam trebate vi, niti Bakir, niti Dodik. Sad kad bi narod tražio da se ujedine Srbi i Bošnjaci u jednu državu, vi biste napravili rat samo to da ne bude. Daj što više entiteta, što više kantona, jer to znači sve više uhljeba. Treba lijepo sjest, Bošnjaci i Srbi, nikakvi Hrvati, moš ih na prste nabrojat, i dogovoriti se, šta hoćemo, hoćemo li cijepati između sebe sve i da se jednom razgraničimo za sva vremena, il da pravimo zajedničku državu. Gledam pojedini se naslađuju zbog govora o Hrvatima, trećem entitetu u BiH iz RS-a, je li vi mislite da je to dobro i za vas? Taj procenat zastupljenih Hrvata u BiH? Pa šta će Bošnjaci tražiti u Srbiji onda? Sad će i oni što ih ima 1% tražiti entitet, i to ode u nedogled. Glup narod.

ODGOVORITE
Name

re Tuzla

10.09.2021 02:04

Dosta istine ima u onome što ste napisali!

Name

Kosta

09.09.2021 19:11

Strani tutori neka se vrate u svoje zemlje i neka nas puste da zivimo. I mirna Bosna (i Hercegovina).

ODGOVORITE
Name

Re

10.09.2021 03:33

E jeste vala, hahahahaha

Name

Re Tuzla

10.09.2021 05:39

Koji si ti glupan a ne samo to, nego si i drzak. Da nisi Hrvat jasno je, da ti Hrvati nisu dragi i to je jasno. Ne moraš ih voliti , to se ni ne traži od tebe ali malo rešpekta i poštivanja trbao bi imati. Ja sam Hrvat ali poštujem i imam rešpekt prema narodu druge vjeroispovijesti, jer ja živim i dijelim dobro i zlo sa svima njima. Meni je jasno da je to teško objasniti tebi i takvima ali razmisli malo.

Name

NEUK

10.09.2021 03:35

BRAVO JELENA

ODGOVORITE
Name

Smislov

10.09.2021 04:57

Ako opozicija u Srpskoj veliča Vučića zbog taktike, to mi je nekako i u redu, ali ako oni to rade iskreno iz ubjeđenja i ne vide da su u mnogo čemu oni isti, onda nama spasa nema.

ODGOVORITE
Name

Mirkan

10.09.2021 09:21

Pet Vučića i pedeset patrijarha ne mogu popraviti što je ovaj naš srećo uprsko i zasr'o. I tako ne godinu dvije već dvadeset punih. Malo li je???

ODGOVORITE