Србија води рачуна о Српској, док власт мисли само о себи

"Након што су се са Шмитом састали Његова светост патријарх српски господин Порфирије и предсједник Србије господин Александар Вучић, не очекујем извињење оних који су ме до јуче пљували за некакво издајништво, јер сам међу првима, ако не и прва рекла јасно и гласно да са Шмитом треба разговарати."

Република Српска 09.09.2021 | 18:55
Србија води рачуна о Српској, док власт мисли само о себи

Ово је на свом фејзбук профилу објавила народна посланица Јелена Тривић и додала да због овог мог става многи су ме проглашавали непријатељем Републике Српске, али то је већ виђена матрица и на то се не треба освртати. 

"Оно што је јасно јесте да Шмит, који дефинитивно није изабран у складу са правним процедурама, јесте једна од адреса ако се жели постићи било какав облик рјешења новонастале политичке кризе. Странке из Српске, и то примарно странке власти, имају обавезу због интереса Републике Српске да разговарају не само са Шмитом, него са свим релевантним факторима како би се криза превазишла", навела је Тривићева.

Остајем при ставу, каже она, да и странке из Федерације морају схватити да Република Српска не прихвата Инцкову наметнуту одлуку, већ да о том треба отворити дијалог и наћи неки вид компромисног рјешења.

"Немам илузија да ће то бити лако урадити, али не видим како нас ово тапкање у мјесту може било гдје довести. Дакле, разговор разговор разговор. Апелујем на разум, мудрост, жељу за рјешавањем кризе, насупрот затворености, изолације и политике од данас до сутра", истакла је она.

Према њеним ријечима то што је Додик сам себи скочио у стомак тиме што је рекао да се са Шмитом неће састајати је његов проблем.

"Требао је да размисли. Да сагледа перспективе дугорочно, да не гледа ситни политички профит тог момента... Него да се понаша државнички. Али евидентно је да од њега то не можемо да очекујемо", додала је она.

"Упркос великом изазову који Србија, али и цијели српски народ има по питању Косова и Метохије, добро је знати да Србија води рачуна о Републици Српској. Поготово у условима у којима власти Републике Српске воде рачуна само о самима себи и својим интересима", истакла је Тривићева.

(БН)

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Питање

09.09.2021 17:11

Господјо Тривиц, ви казете да "Смит није изабран у складу с правним процедурама", па питам - да ли ви требате бити професор уколико нисте изабрани у складу с правним процедурама? Знате ли колико ухљеба и сендвицара није запослено у јавним слузбама у складу с правним процедурама, него су тамо запослени само зато сто имају цланску карту неке секте или је њихово запослење зеља неког моцника. Е, па видите и овај Смит је досао да буде Високи ван правне процедуре и јер је то хир и зеља неких белосветских моцника. Колико знамо ви се цитаво вријеме декларативно борите против тога!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.09.2021 17:44

То је класицна подвала да није изабран у складу са процедурама. Друга ствар је што срби воле лагати сами себе, навикли лагати друге па им пресло у навику.

Name

Борац

09.09.2021 18:04

Браво Јецо!

Name

Ре

09.09.2021 18:58

Кад је Додик могао бити државник. Мали миш.

Name

Ре питање

09.09.2021 19:51

У праву си ,и то из РС казу није по правном систему Смит а 99% у РС нико везе са дипломама и послом којим се ухљебио

Name

Ре

09.09.2021 20:16

Па маса власти није изабрана вољом народа а обнашају нај веће функције у РС.

Name

Браво

09.09.2021 17:45

Јелена??????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ех

09.09.2021 17:53

А кото има у владајуцим странкама да води разговоре озбиљне и у интересу РС они само раде како се могу уградити у тендере.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

09.09.2021 18:07

Ко ти брани драга госпођо Јелена. Само питање је с ким он хоће да разговара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тузла

09.09.2021 18:59

Нит нам треба Бубашвабо да нам прави државу, нити нам требате ви, нити Бакир, нити Додик. Сад кад би народ тражио да се уједине Срби и Бошњаци у једну државу, ви бисте направили рат само то да не буде. Дај што више ентитета, што више кантона, јер то значи све више ухљеба. Треба лијепо сјест, Бошњаци и Срби, никакви Хрвати, мош их на прсте набројат, и договорити се, шта хоћемо, хоћемо ли цијепати између себе све и да се једном разграничимо за сва времена, ил да правимо заједничку државу. Гледам поједини се наслађују због говора о Хрватима, трећем ентитету у БиХ из РС-а, је ли ви мислите да је то добро и за вас? Тај проценат заступљених Хрвата у БиХ? Па шта ће Бошњаци тражити у Србији онда? Сад ће и они што их има 1% тражити ентитет, и то оде у недоглед. Глуп народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Тузла

10.09.2021 02:04

Доста истине има у ономе што сте написали!

Name

Коста

09.09.2021 19:11

Страни тутори нека се врате у своје земље и нека нас пусте да зивимо. И мирна Босна (и Херцеговина).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.09.2021 03:33

Е јесте вала, хахахахаха

Name

Ре Тузла

10.09.2021 05:39

Који си ти глупан а не само то, него си и дрзак. Да ниси Хрват јасно је, да ти Хрвати нису драги и то је јасно. Не мораш их волити , то се ни не тражи од тебе али мало решпекта и поштивања трбао би имати. Ја сам Хрват али поштујем и имам решпект према народу друге вјероисповијести, јер ја живим и дијелим добро и зло са свима њима. Мени је јасно да је то тешко објаснити теби и таквима али размисли мало.

Name

НЕУК

10.09.2021 03:35

БРАВО ЈЕЛЕНА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смислов

10.09.2021 04:57

Ако опозиција у Српској велича Вучића због тактике, то ми је некако и у реду, али ако они то раде искрено из убјеђења и не виде да су у много чему они исти, онда нама спаса нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

10.09.2021 09:21

Пет Вучића и педесет патријарха не могу поправити што је овај наш срећо упрско и заср'о. И тако не годину двије већ двадесет пуних. Мало ли је???

ОДГОВОРИТЕ