Cijela država bez struje, najmanje dvoje poginulo

Najmanje dve osobe su poginule, a više od milion stanovnika širom Luizijane i Misisipija je bez struje nakon udara uragana Ida koji je oslabio u tropsku oluju.

Svijet 31.08.2021 | 08:27
Cijela država bez struje, najmanje dvoje poginulo

U Nju Orleansu se utopio vozač, dok je u Baton Ružu oboreno stablo pogodilo jednu osobu, prenosi agencija Asošijeted pres.

Kristina Stivens, portparolka guvernera Luzijane Džona Bela Edvardsa, rekla je da će zbog obima razaranja "biti mnogo više potvrđenih žrtava".

I Edvards je u intervjuu za kablovsku mrežu MSNBC upozorio da će broj žrtava verovatno da raste. Rekao je i da gotovo niko u Luizijani nema struju, te da je poremećeno i snabdevanje vodom.

Guverner je na Tviteru takođe objavio da je angažovano 1.600 ljudi za spasilačke operacije. Spasilačke ekipe u čamcima i helikopterima pokušavaju da dođu do stanovnika Luizijane koji su zarobljeni u poplavama. Građani su zaglavljeni na krovovima ili u potkrovljima, a na društvenim mrežama objavljuju svoje adrese za spasilačke ekipe, prenosi Glas Amerike.

Mnogi putevi u Luizijani su neprohodni, a u nekim mestima su prekinute telefonske veze, zbog čega još nije poznat obim pričinjene štete.

Hitna služba Nju Orleansa upozorila je građane da ne izlaze i da je situacija i dalje veoma opasna.

(Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Đakon

31.08.2021 07:08

Šta kaže Bajden, kako izgleda kad ti neko poruši državu? Dobro bi bilo da ameri prestanu sa svojim nedjelima pa će Bog biti milostiv i prema njima, po zasluzi.

ODGOVORITE
Name

Dovoljna je

31.08.2021 07:42

Dubina vode 60 cm da prevrne i nosi najtezi automobil, mnogi to ne znaju.

ODGOVORITE
Name

Re:

31.08.2021 12:45

Довољан је и водени топ да сруши осредњу зграду. Видиш да не знаш све?