Цијела држава без струје, најмање двоје погинуло

Најмање две особе су погинуле, а више од милион становника широм Луизијане и Мисисипија је без струје након удара урагана Ида који је ослабио у тропску олују.

Свијет 31.08.2021 | 08:27
Цијела држава без струје, најмање двоје погинуло

У Њу Орлеансу се утопио возач, док је у Батон Ружу оборено стабло погодило једну особу, преноси агенција Асошијетед прес.

Кристина Стивенс, портпаролка гувернера Лузијане Џона Бела Едвардса, рекла је да ће због обима разарања "бити много више потврђених жртава".

И Едвардс је у интервјуу за кабловску мрежу МСНБЦ упозорио да ће број жртава вероватно да расте. Рекао је и да готово нико у Луизијани нема струју, те да је поремећено и снабдевање водом.

Гувернер је на Твитеру такође објавио да је ангажовано 1.600 људи за спасилачке операције. Спасилачке екипе у чамцима и хеликоптерима покушавају да дођу до становника Луизијане који су заробљени у поплавама. Грађани су заглављени на крововима или у поткровљима, а на друштвеним мрежама објављују своје адресе за спасилачке екипе, преноси Глас Америке.

Многи путеви у Луизијани су непроходни, а у неким местима су прекинуте телефонске везе, због чега још није познат обим причињене штете.

Хитна служба Њу Орлеанса упозорила је грађане да не излазе и да је ситуација и даље веома опасна.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ђакон

31.08.2021 07:08

Шта каже Бајден, како изгледа кад ти неко поруши државу? Добро би било да амери престану са својим недјелима па ће Бог бити милостив и према њима, по заслузи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Довољна је

31.08.2021 07:42

Дубина воде 60 цм да преврне и носи најтези аутомобил, многи то не знају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

31.08.2021 12:45

Довољан је и водени топ да сруши осредњу зграду. Видиш да не знаш све?