„Elektroprivreda“ kuburi s novcem, a gradi novu poslovnu zgradu!

"Elektroprivreda Republike Srpske"se s jedne strane bori sa finansijskim problemima, s druge strane planira izgradnju nove zgrade u Trebinju, koja će biti u vlasništvu Grada Trebinja. Opozicija tvrdi da se radi o bespotrebnom trošku. 

Republika Srpska 09.07.2021 | 19:45
„Elektroprivreda“ kuburi s novcem, a gradi novu poslovnu zgradu!

S jedne strane milionski gubici, s druge strane milionska izdvajanja za novu zgradu. Elektroprivreda RS planira da u Nemanjinoj ulici u Trebinju izgradi novi objekat, koji će koštati preko šest miliona maraka.

Ovo je zgrada koja bi trebalo da se ruši, a dio je vojnog kompleksa ''Sjeverni logor'' i u njemu je dio gradske administarcije i gradski arhiv. Tender je raspisan. U toku je potraga z ponuđačem koji će izraditi projektnu dokumentaciju, koja bi ERS, prema pisanju Kapitala trebalo da košta oko 351 hiljadu maraka.  



''Realizacijom ovog projekta stekli bi se uslovi da Grad Trebinje dobije nove kvalitetne i funkcionalne administrativne prostorije, na račun izgradnje dodatnog kapaciteta prostora za potrebe ERS, budućeg suvlasnika dijela objekta“. - naveli su u Matičnom preduzeću „Elektroprivrede RS“.

Novi objekat trebalo bi da ima podrum, četiri sprata u dvije etaže. Radi se o bespotrebnom trošenju novca, poručuje narodni poslanik Nebojša Vukanović. 

- Umjesto da završe nešto što će prizvodi struju i dati novu vrijednost Luka Petrović je odlučio da pravi novu zgradu i to iz dva razloga. S jedne strane to je najbolji način da se u opremanju ugradite nekoliko miliona maraka u namještenim tenderima sa povezanim firmamma, a istovremeno imate onda i prostora da zaposlite još par stotina partijskih članova pred izbore koji će biti naredne godine , kaže Vukanović. 

Vukanović kaže da ovaj primjer ne bi trebalo da prođe bez krivičnih prijava. 

- To je jedna klasična zloupotreba i treba podnijeti Krivičnu prijavu protiv Luke Petrovića zbog nenamjenskog trošenje sredsta i to nije jedini ugovor, Elektroprivredi treba pozitivno poslovanje, kaže Vukanović. 

A pozitivnog poslovanja u prošloj godini nije bilo. Elektroprivreda je ostvarila gubitak od 29 miliona maraka. Koliki su finansijski problemi, govori i podatak da većina zavisnih preduzeća ima milionske dugove za porez. Osim toga, vrlo česta praksa je i posezanje za milionskim kreditima kako bi bile izmirene osnovne obaveze. 

(BN)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

HACIJENDA ESKOBAR

09.07.2021 18:22

Možda ERS kuburi sa novcem ali zato Luka Gvido Petrović ne zna šta će od para i nekretnina.Do prije samo par godina nije imao žute banke u džepu .Od Elektroprivrede je naoravio najveće leglo,korupcije,pljačke, kurvaluka ,mobinga ,prevare jednom rječju lego zla Sodoma i Gomora .Ovo je još jedan način da se pare izvuku i pokradu.Gladna usta možeš nahraniti ali gladno srce i gladnu dušu NIKAD.. Ova bahatost i osijonost će ih debelo koštati i dobro je da Gvido bude što duže na čelu ERS i Gen Sek, veća antireklama SNSD - u od njega ne treba.Sve radi da normalnim ljudima ogadi stranku.Puno je korisniji od opozicije svaki njegov postupak samo još više izaziva ogorčenost kod naroda.

ODGOVORITE
Name

Re

09.07.2021 19:34

Luka je sposoban poslovni čovjek,dugo,dugo će on biti na čelu ERSa,a takvi kao ti možete samo da lajete i zavijate na mjesec.

Name

Re re

09.07.2021 20:17

Mozest ti lagati i lajati koliko hoces. Samo objasni gde nakrade onoliko novca?

Name

A kome mi redovno placamo?

10.07.2021 00:49

Istoimeni naslov? Placamo MHE kao obnovljive eko izvore energije, one sagradjene i nisu prikljucene na mrezu, njima dobro jer dobijaju podsticaj, ne moraju KILOWATTA UBACIT U MREZU! JA NECU TAKVU DRZAVU

Name

prodavac magle

09.07.2021 18:24

Ukratko,jedni pricaju sta hoce,dok drugi rade sta hoce.

ODGOVORITE
Name

Re

10.07.2021 08:30

Bas tako je u zemlji gdje su politicari glavni mafijasi

Name

Tbbb

09.07.2021 18:25

Isto tako namjesta za ciscenje korita Susice u Jazini a takodje bio parkiran bager od lokalnog lupeza mjesec dana i ponese 5 litara u kanisteru da upali bager kao odradi posao a dnevnice idu bez ikakve potrebe

ODGOVORITE
Name

Doprinos elektropr. razvoju RS

09.07.2021 19:30

Znate li vi koliko je milionera produkovala elektroprivreda RS. To je direktan doprinos razvoju RS jer ce oni dalje taj kapital ulagati i razvijati RS, otvarati svoje firme i zaposljavati ljude...

ODGOVORITE
Name

Ispitati porijeklo imovine

10.07.2021 08:31

rukovodiocima u Elektroprivredi!!!

Name

BANJA LUKA

09.07.2021 20:01

BANDU POD HITNO NA DUGODIŠNJU ROBIBIJU ILI NESTADE NARODA I REPUBLIKE SRPSKE. MORA SE USRANOM MOTKOM TJERATI OVA BANDA I RAZBOJNICI.

ODGOVORITE
Name

Radnik

09.07.2021 20:27

Pa i hidrometeoroloski zavod trazi partnera da pravi poslovnu zgradu u B.Luci, a da se kroz to obezbijedi minimum prostora za instituciju na uštrb ugradjivanja pojedinaca iz ministarstva poljoprivrede. Hoće ljudi stanove za dzabe i nekoliko desetina hiljada u kešu.

ODGOVORITE