„Електропривреда“ кубури с новцем, а гради нову пословну зграду!

"Електропривреда Републике Српске"се с једне стране бори са финансијским проблемима, с друге стране планира изградњу нове зграде у Требињу, која ће бити у власништву Града Требиња. Опозиција тврди да се ради о беспотребном трошку. 

Република Српска 09.07.2021 | 19:45
„Електропривреда“ кубури с новцем, а гради нову пословну зграду!

С једне стране милионски губици, с друге стране милионска издвајања за нову зграду. Електропривреда РС планира да у Немањиној улици у Требињу изгради нови објекат, који ће коштати преко шест милиона марака.

Ово је зграда која би требало да се руши, а дио је војног комплекса ''Сјеверни логор'' и у њему је дио градске администарције и градски архив. Тендер је расписан. У току је потрага з понуђачем који ће израдити пројектну документацију, која би ЕРС, према писању Капитала требало да кошта око 351 хиљаду марака.  



''Реализацијом овог пројекта стекли би се услови да Град Требиње добије нове квалитетне и функционалне административне просторије, на рачун изградње додатног капацитета простора за потребе ЕРС, будућег сувласника дијела објекта“. - навели су у Матичном предузећу „Електропривреде РС“.

Нови објекат требало би да има подрум, четири спрата у двије етаже. Ради се о беспотребном трошењу новца, поручује народни посланик Небојша Вукановић. 

- Умјесто да заврше нешто што ће призводи струју и дати нову вриједност Лука Петровић је одлучио да прави нову зграду и то из два разлога. С једне стране то је најбољи начин да се у опремању уградите неколико милиона марака у намјештеним тендерима са повезаним фирмамма, а истовремено имате онда и простора да запослите још пар стотина партијских чланова пред изборе који ће бити наредне године , каже Вукановић. 

Вукановић каже да овај примјер не би требало да прође без кривичних пријава. 

- То је једна класична злоупотреба и треба поднијети Кривичну пријаву против Луке Петровића због ненамјенског трошење средста и то није једини уговор, Електропривреди треба позитивно пословање, каже Вукановић. 

А позитивног пословања у прошлој години није било. Електропривреда је остварила губитак од 29 милиона марака. Колики су финансијски проблеми, говори и податак да већина зависних предузећа има милионске дугове за порез. Осим тога, врло честа пракса је и посезање за милионским кредитима како би биле измирене основне обавезе. 

(БН)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

ХАЦИЈЕНДА ЕСКОБАР

09.07.2021 18:22

Можда ЕРС кубури са новцем али зато Лука Гвидо Петровић не зна шта ће од пара и некретнина.До прије само пар година није имао жуте банке у џепу .Од Електропривреде је наоравио највеће легло,корупције,пљачке, курвалука ,мобинга ,преваре једном рјечју лего зла Содома и Гомора .Ово је још један начин да се паре извуку и покраду.Гладна уста можеш нахранити али гладно срце и гладну душу НИКАД.. Ова бахатост и осијоност ће их дебело коштати и добро је да Гвидо буде што дуже на челу ЕРС и Ген Сек, већа антиреклама СНСД - у од њега не треба.Све ради да нормалним људима огади странку.Пуно је кориснији од опозиције сваки његов поступак само још више изазива огорченост код народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.07.2021 19:34

Лука је способан пословни човјек,дуго,дуго ће он бити на челу ЕРСа,а такви као ти можете само да лајете и завијате на мјесец.

Name

Ре ре

09.07.2021 20:17

Мозест ти лагати и лајати колико хоцес. Само објасни где накраде онолико новца?

Name

А коме ми редовно плацамо?

10.07.2021 00:49

Истоимени наслов? Плацамо МХЕ као обновљиве еко изворе енергије, оне саградјене и нису прикљуцене на мрезу, њима добро јер добијају подстицај, не морају КИЛОWАТТА УБАЦИТ У МРЕЗУ! ЈА НЕЦУ ТАКВУ ДРЗАВУ

Name

продавац магле

09.07.2021 18:24

Укратко,једни прицају ста хоце,док други раде ста хоце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.07.2021 08:30

Бас тако је у земљи гдје су политицари главни мафијаси

Name

Тббб

09.07.2021 18:25

Исто тако намјеста за цисцење корита Сусице у Јазини а такодје био паркиран багер од локалног лупеза мјесец дана и понесе 5 литара у канистеру да упали багер као одради посао а дневнице иду без икакве потребе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Допринос електропр. развоју РС

09.07.2021 19:30

Знате ли ви колико је милионера продуковала електропривреда РС. То је директан допринос развоју РС јер це они даље тај капитал улагати и развијати РС, отварати своје фирме и запосљавати људе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Испитати поријекло имовине

10.07.2021 08:31

руководиоцима у Електропривреди!!!

Name

БАЊА ЛУКА

09.07.2021 20:01

БАНДУ ПОД ХИТНО НА ДУГОДИШЊУ РОБИБИЈУ ИЛИ НЕСТАДЕ НАРОДА И РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ. МОРА СЕ УСРАНОМ МОТКОМ ТЈЕРАТИ ОВА БАНДА И РАЗБОЈНИЦИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радник

09.07.2021 20:27

Па и хидрометеоролоски завод трази партнера да прави пословну зграду у Б.Луци, а да се кроз то обезбиједи минимум простора за институцију на уштрб уградјивања појединаца из министарства пољопривреде. Хоће људи станове за дзабе и неколико десетина хиљада у кешу.

ОДГОВОРИТЕ