Hoće li za ulazak u BiH biti potreban negativan test?

Savjet ministara Bosne i Hercegovine trebalo bi na sjednici koja je zakazana za sutra, 26. maja, razmatrati izmjenu odluke o ulasku stranaca u Bosnu i Hercegovinu koja je posljednji put donijeta u septembru prošle godine zbog koronavirusa.

Bosna i Hercegovina 25.05.2021 | 21:17
Hoće li za ulazak u BiH biti potreban negativan test?

Potvrdio je to danas ministar bezbjednostiBiH Selmko Cikotić odgovarajući na taj način poslanici Saveza za bolju budućnost (SBB) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Editi Đapo, koja je upozorila na to jer važeća odluka ne prepoznaje imunizizovane građane ili one koji su u posljednjih šest mjeseci preboljeli Covid-19.

Cikotić je naveo da je Ministarstvom na čijem je čelu, još početkom maja uputilo izmjene i dopune te odluke Generalnom sekretarijatu Savjeta ministara, zbog čega bi državni ministri trebali sutra i da je razmotre. Cikotić se, takođe, nada da će ona sutra biti usvojena.

Đapo je tokom postavljanja pitanja ministru na današnjoj sjednici Predstavničkog doma upozorila da građanima i dalje treba negativan PCR test te da odluka ne prepoznaje vakcinisane osobe ili osobe koja su preboljele Covid-19.

(BN/Fokus)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Budzet

26.05.2021 02:12

Ovo samo može u nakaradnoj BiH otpremnina odlazak i odlazak u penziju svugdje znaci kraj rada ovo je čista zloupotreba da je pravna država morali bi vratiti ili bi bili procesuirani čisto varanje države !!!Sve patriote !

ODGOVORITE
Name

BIH

26.05.2021 09:33

ma to je glupost sve ko ce da placa test radi turizma sve propast dolalis u svju drzavu i traze ti test svasta to je ludilo sve ode helac

ODGOVORITE
Name

Mile

26.05.2021 18:20

Sta ste mislili naivni narode??? Nije dovoljno prodati samo vakcine, treba testove konstantno forsirati jer je to najveca i najbrza zarada.... To je monstruozni, fasisticki plan koji se mora realizovati.... Spas je samo u masovnim protestima sirom svijeta ako zelimo bioloski opstati!!!

ODGOVORITE