Tragedija u Rumi: Mladić poginuo od strujnog udara

Mladić je poginuo jutros u železničkoj stanici Ruma od strujnog udara iz kontaktne mreže.

Srbija 07.05.2021 | 21:10
Tragedija u Rumi: Mladić poginuo od strujnog udara

On je pokušao da se popne na vagon teretnog voza koji se nalazio na šestom koloseku, čekajući otpremu za Šid i na taj način ušao u zonu opasnosti od voznog voda.

Nesreća se dogodila jutros u 03:20 časova, a na lice mesta izašli su pripadnici MUP-a i ekipa Hitne pomoći, koja je povređenog mladića prevezla do bolnice, gde je i preminuo.

Kompanije "Srbija Kargo" a.d. "Infrastruktura železnice Srbije" žale zbog tragedije koja se dogodila i izražavaju saučešće porodici nastradalog mladića.

I ovom prilikom "Srbija Kargo" a.d. i "Infrastruktura železnice Srbije" , još jednom apeluju na sve, a posebno na mlađu populaciju, da se ne penju na vagone u stanicama i na prugama, jer na taj način direktno ugrožavaju svoj život.

Kroz kontaktnu mrežu prolazi struja napona od 25 hiljada volti, a da bi se nesreća dogodila nije neophodno da se dodirne žica kontaktne mreže, već je dovoljno samo da se uđe u strujni luk koji može biti udaljen i po nekoliko metara od kontaktne mreže.

Zbog penjanja na vagone, od posledica strujnog udara iz kontaktne mreže godišnje na srpskim prugama nastradaju tri do četiri osobe, a najčešće je reč o mladima.

(B92) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Tužna istina

08.05.2021 07:14

Al prirodna selekcija ne mari...

ODGOVORITE