Трагедија у Руми: Младић погинуо од струјног удара

Младић је погинуо јутрос у железничкој станици Рума од струјног удара из контактне мреже.

Србија 07.05.2021 | 21:10
Трагедија у Руми: Младић погинуо од струјног удара

Он је покушао да се попне на вагон теретног воза који се налазио на шестом колосеку, чекајући отпрему за Шид и на тај начин ушао у зону опасности од возног вода.

Несрећа се догодила јутрос у 03:20 часова, а на лице места изашли су припадници МУП-а и екипа Хитне помоћи, која је повређеног младића превезла до болнице, где је и преминуо.

Компаније "Србија Карго" а.д. "Инфраструктура железнице Србије" жале због трагедије која се догодила и изражавају саучешће породици настрадалог младића.

И овом приликом "Србија Карго" а.д. и "Инфраструктура железнице Србије" , још једном апелују на све, а посебно на млађу популацију, да се не пењу на вагоне у станицама и на пругама, јер на тај начин директно угрожавају свој живот.

Кроз контактну мрежу пролази струја напона од 25 хиљада волти, а да би се несрећа догодила није неопходно да се додирне жица контактне мреже, већ је довољно само да се уђе у струјни лук који може бити удаљен и по неколико метара од контактне мреже.

Због пењања на вагоне, од последица струјног удара из контактне мреже годишње на српским пругама настрадају три до четири особе, а најчешће је реч о младима.

(Б92) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Тужна истина

08.05.2021 07:14

Ал природна селекција не мари...

ОДГОВОРИТЕ