Funkcionere vlasti koji su kršili mjere kazniti!

"Pravni timovi opozicije na zajedničkom sastanku, moraju razmotriti sve dosadašnje slučajeve  nepoštovanja epidemioloških mera, naročito, kada se radilo o licima koja su obavljala, ili još obavljaju odgovorne dužnosti čime je došlo do uznemirenja javnosti, poslana pogrešna poruka oko poštovanja mjera što djelo čini kvalifikovanim."

Republika Srpska 28.04.2021 | 10:40
Funkcionere vlasti koji su kršili mjere kazniti!

Ovo je istakao dr Slobodan Stanić, predsjednik Odbora za zdravstvo SDS reagujući na informaciju da će Draško Stanivuković biti saslušan u policiji zbog kršenja epidemioloških mjera. 

Stanić je naglasio da različiti aršini policije i tužilaštva kada je u pitanje kršenje epidemioloških mjera daju za pravo tumačenju selektivnosti i to po političkoj liniji. 

„Isto tako je potrebno utvrditi sve slučajeve nepostupanja po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, zadokumentovati predmetna djela i podnijeti prijave nadležnim organima u svim predmetnim slučajevima.

Nakon podnošenja prijava potrebno je pratiti postupanje po istima do konačnog zakonskog epiloga. Podsjećam da je prošle godine zabilježeno više slučajeva korona žurki u režiji najistaknutijih funkcionera vlasti, od državnih ministara i zamjenika ministara do načelnika opština, a da ni policija ni tužilaštva nisu preduzeli korake da se  ovi ljudi sankcionišu“ – poručio je Stanić

(BN)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Tako je Stanicu

28.04.2021 09:01

Cekamo da vidimo da li pravda po ovom pitanju selektivna? A keste, jel protiv vladajucih niko nije podizao krivicne prijave. Fuj, fuj, fuj

ODGOVORITE
Name

&&&

28.04.2021 09:19

Nikad ovdje. Neće. Biti. Pravde. Ko ne. Sluša. Velikog. Sefa. Ovo je katastrofa.

ODGOVORITE
Name

Da ali

28.04.2021 12:02

I vlasti i opozicije, Tako treba da je naslov clanka.

ODGOVORITE
Name

za Da ali

28.04.2021 15:00

Bravo na komentaru!

Name

Računica

28.04.2021 15:31

I znači neki monstrumi iz vladajuće zločinačke organizacije su sjeli i utvrdili da je borcu dosta 207KM za mjesec dana. A Majkićki i Špiriću malo 7000. I borci šute a narod glasa i podržava. Znači samo "mirno i dostojanstveno". Iskreno, trebalo je da uzmu makar još 100KM borcima, da kažu da im je dosta 107KM (i to je puno) a da Majkićki i Špiriću daju po 50 pa da zaokruže na po 7050KM svoja "pošteno zarađena" mjesečna primanja.

ODGOVORITE
Name

Ogorčen

28.04.2021 15:41

Ološ se dočepao narodnih para i uniforme. Odvratno. Dno dna. Nadam se da će jednog dana fukare iz crnog Audija odgovarati pred licem pravde, skupa sa gazdom psihopatom, narko bosom i ubicom iz Krnjeuše.

ODGOVORITE