Zbog opuštnja mjera raste broj zaraženih u Srpcu

Prema saopštenju Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, u poslednjih 48 časova na području srbačke opštine evidentirane su četiri osobe zaražene virusom korona, od kojih su tri muškarca, jedan srednje, a dva starije životne dobi. Među njima je i jedna žena starije životne dobri.

Republika Srpska 28.02.2021 | 15:20
Zbog opuštnja mjera raste broj zaraženih u Srpcu

U Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja Srbac ističu da je u poslednje vrijeme zbog popuštanja mjera zaštite i neodgovornog ponašanja gradjana došlo do zabrinjavajućeg porasta broja zaraženih lica.

Tako se sa jučerašnjim danom u kućnoj izolaciji nalazi šezdeset i jedno lice, od kojih je na virus korona pozitivno 24. Radi se o blažim simptomima bolesti, a svi su pod punom zdravstvenom kontrolom.

U ovoj lokalnoj zajednici, prema podacima Štaba za vanredne situacije od početka pandemije registrovano je 645 obooljelih, oporavilo se 596, dok je 26 lica preminulo od korona virusa.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, Opštinski štab Srbac apeluje na gradjane da poštuju utvrdjene propise , a od kontrolnih organa zahtjeva pojačanu kontrolu primjene mjera kako bi se zaustavilo širenje ove zaraze. Ovdje se s nestrpljenjem očekuje početak vakcinacije. Jedna grupa medicinskih radnika iz srbačkog Doma zdravlja obavila je vakcinaciju u Srbiji.

(BN/S.K.)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Joksim

28.02.2021 20:39

Nema to veze ni s mjerama ni s disciplinom naroda,jer narod se ponasa isto sve vrijeme,a maske su obavezne sve vrijeme,prema tome nemojte nam vrijedjati inteligenciju...

ODGOVORITE
Name

Romanija

28.02.2021 20:41

Ne budalite vise sa tim mjerama.

ODGOVORITE
Name

P

01.03.2021 05:06

Ne poštuje niko mjere, a niko i ne kontroliše. Pustili su sve niz vodu. Sada imate situaciju da su ljudi zaraženi a da niko ne dobije rješenje o izolaciji, čak ni ukućani. Prije godinu dana ljude koji nisu poštovali izolaciju je kontrolisala policija, sada to niko ne radi. Najbitnije je da se narod ne može liječiti od drugih bolesti pa privatne ordinacije slave koronu i pune džepove od siromašnog naroda koji je prinuđen da ide kod njih. Niste u stanju nigdje dobiti termin za specijalistički pregled, ali ako ćete platiti može naravno. Srpčani ne mogu uraditi specijalistički pregled i nadleđnoj bolnici Gradiška, ali zato ti specijalisti rado dolaze u Srbac privatno i uzimaju za dan po 1000 marak i više. Da li će neko ovome stati u kraj? Neće, naravno, svi su u talu.

ODGOVORITE
Name

ekonomski virus

01.03.2021 09:12

niti ko sta kontrolise niti narod toga nesto pridrzava. a i zasto bi kad je sve ocitije da je ovo izmisljena prica da se poljuljaju ekonomije i radnicka klasa. vrijedjate nam inteligenciju i lazete i maslate, kad to vec radite drzite se jedne price.

ODGOVORITE