Због опуштња мјера расте број заражених у Српцу

Према саопштењу Института за јавно здравство Републике Српске, у последњих 48 часова на подручју србачке општине евидентиране су четири особе заражене вирусом корона, од којих су три мушкарца, један средње, а два старије животне доби. Међу њима је и једна жена старије животне добри.

Република Српска 28.02.2021 | 15:20
Због опуштња мјера расте број заражених у Српцу

У Хигијенско-епидемиолошкој служби Дома здравља Србац истичу да је у последње вријеме због попуштања мјера заштите и неодговорног понашања градјана дошло до забрињавајућег пораста броја заражених лица.

Тако се са јучерашњим даном у кућној изолацији налази шездесет и једно лице, од којих је на вирус корона позитивно 24. Ради се о блажим симптомима болести, а сви су под пуном здравственом контролом.

У овој локалној заједници, према подацима Штаба за ванредне ситуације од почетка пандемије регистровано је 645 обоољелих, опоравило се 596, док је 26 лица преминуло од корона вируса.

Због погоршања епидемиолошке ситуације, Општински штаб Србац апелује на градјане да поштују утврдјене прописе , а од контролних органа захтјева појачану контролу примјене мјера како би се зауставило ширење ове заразе. Овдје се с нестрпљењем очекује почетак вакцинације. Једна група медицинских радника из србачког Дома здравља обавила је вакцинацију у Србији.

(БН/С.К.)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Јоксим

28.02.2021 20:39

Нема то везе ни с мјерама ни с дисциплином народа,јер народ се понаса исто све вријеме,а маске су обавезне све вријеме,према томе немојте нам вриједјати интелигенцију...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Романија

28.02.2021 20:41

Не будалите висе са тим мјерама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

П

01.03.2021 05:06

Не поштује нико мјере, а нико и не контролише. Пустили су све низ воду. Сада имате ситуацију да су људи заражени а да нико не добије рјешење о изолацији, чак ни укућани. Прије годину дана људе који нису поштовали изолацију је контролисала полиција, сада то нико не ради. Најбитније је да се народ не може лијечити од других болести па приватне ординације славе корону и пуне џепове од сиромашног народа који је принуђен да иде код њих. Нисте у стању нигдје добити термин за специјалистички преглед, али ако ћете платити може наравно. Српчани не могу урадити специјалистички преглед и надлеђној болници Градишка, али зато ти специјалисти радо долазе у Србац приватно и узимају за дан по 1000 марак и више. Да ли ће неко овоме стати у крај? Неће, наравно, сви су у талу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

економски вирус

01.03.2021 09:12

нити ко ста контролисе нити народ тога несто придрзава. а и засто би кад је све оцитије да је ово измисљена прица да се пољуљају економије и радницка класа. вриједјате нам интелигенцију и лазете и маслате, кад то вец радите дрзите се једне прице.

ОДГОВОРИТЕ