Roditelji tužili ćerku da mora da odgaja brata!

Kineski društveni mediji su "poludeli" povodom kontroverzne priče o bračnom paru koji je svoju ćerku (tužio) izveo na sud kako bi je naterao da odgaja svog brata, jer oni kao (roditelji) sebi nisu mogli da priušte.

Zanimljivosti 03.10.2020 | 16:28
Roditelji tužili ćerku da mora da odgaja brata!

 

Kako prenosi nekoliko novinskih medija u Kini, bračni par koji je nekoliko godina živeo samo od mesečnog dodatka svog deteta odlučio je da dobije drugo dete.

 

Ubrzo su shvatili da zapravo ne mogu da priušte brigu o detetu,jer nemaju dovoljno novčanih sredstava pa su zatražili od svoje 22-godišnje ćerke da u njihovo ime odgaja njihovo dete tj njenog brata!

 

 

22 godišnja devojka koja ide na fakultet a koju su u medijima nazivali samo Le Le, sanjala je o tome da sebi izgradi karijeru kada je od roditelja dobila vest o svom novom "poslu" "bebi sisterke" .

Naravno devojka tj kćerka bračnog para je odbila da sama odgaja brata, pa su je roditelji na kraju tužili.

 

Na žalost vervoli ili ne 22-godišnjakinja je izgubila slučaj na sudu i sud joj je naložio da preuzme odgovornost za svog dvogodišnjeg brata. Prema članu 29 "Zakona o braku Narodne Republike Kine“, odrasli čiji su roditelji umrli ili nisu u stanju da se brinu o svojoj maloletnoj deci imaju obavezu da se brinu o svojoj braći i sestrama.

Ova priča izazvala je prilično kontroverze na društvenim mrežama, sa ogromnih 74 miliona ljudi koji su o ovoj pomalo bizarnoj odluci suda raspravljali samo na kineskoj platformi Weibo.

 

Velika većina se složila da je sudska presuda bila nepravedna prema 22-godišnjakinji, jer su se njeni roditelji ponašali neodgovorno kada su odlučili da dobiju drugo dete a znaki su da nemaju doboljno finansijskih srestava za život . Mnogi sa društvenih medija su govorili da su roditelji dvogodišnje mališana mogli da nađu neki posao ili se bar konsultuju sa Le Le pre nego što su začeli drugo to dete.

 

Otkako je Kina ukinula politiku dvoje dece, mnogi parovi imaju po dvoje i više ne razmatrajući i uzmajući u obzir njihovu sposobnost da se brinu o njima -deci.

Izvor: Zanimljivostidana.com

Komentari / 0

Ostavite komentar