Родитељи тужили ћерку да мора да одгаја брата!

Кинески друштвени медији су "полудели" поводом контроверзне приче о брачном пару који је своју ц́ерку (тужио) извео на суд како би је натерао да одгаја свог брата, јер они као (родитељи) себи нису могли да приуште.

Занимљивости 03.10.2020 | 16:28
Родитељи тужили ћерку да мора да одгаја брата!

 

Како преноси неколико новинских медија у Кини, брачни пар који је неколико година живео само од месечног додатка свог детета одлучио је да добије друго дете.

 

Убрзо су схватили да заправо не могу да приуште бригу о детету,јер немају довољно новчаних средстава па су затражили од своје 22-годишње ц́ерке да у њихово име одгаја њихово дете тј њеног брата!

 

 

22 годишња девојка која иде на факултет а коју су у медијима називали само Ле Ле, сањала је о томе да себи изгради каријеру када је од родитеља добила вест о свом новом "послу" "беби систерке" .

Наравно девојка тј кћерка брачног пара је одбила да сама одгаја брата, па су је родитељи на крају тужили.

 

На жалост верволи или не 22-годишњакиња је изгубила случај на суду и суд јој је наложио да преузме одговорност за свог двогодишњег брата. Према члану 29 "Закона о браку Народне Републике Кине“, одрасли чији су родитељи умрли или нису у стању да се брину о својој малолетној деци имају обавезу да се брину о својој брац́и и сестрама.

Ова прича изазвала је прилично контроверзе на друштвеним мрежама, са огромних 74 милиона људи који су о овој помало бизарној одлуци суда расправљали само на кинеској платформи Wеибо.

 

Велика вец́ина се сложила да је судска пресуда била неправедна према 22-годишњакињи, јер су се њени родитељи понашали неодговорно када су одлучили да добију друго дете а знаки су да немају добољно финансијских срестава за живот . Многи са друштвених медија су говорили да су родитељи двогодишње малишана могли да нађу неки посао или се бар консултују са Ле Ле пре него што су зачели друго то дете.

 

Откако је Кина укинула политику двоје деце, многи парови имају по двоје и више не разматрајући и узмајући у обзир њихову способност да се брину о њима -деци.

Извор: Занимљивостидана.цом

Коментари / 0

Оставите коментар