Deset miliona zaraženih: Najteže u SAD i Brazilu

U cijelom svijetu je ukupno 10.001.527 zaraženih virusom korona, a usljed posljedica infekcije je preminulo 499.125 osoba.

Svijet 28.06.2020 | 13:36
Deset miliona zaraženih: Najteže u SAD i Brazilu

Pandemija se proširila na skoro sve države svijeta, trenutno je situacija najkritičnija u Sjedinjenim Američkim Državama, Brazilu i Rusiji. To su ujedno i tri države sa najvećim brojem zabilježenih slučajeva virusa.

Teško su pogođene i Indija (na četvrtom mjestu), Peru (šestom) i Čile (sedmom). A u Evropi je napogođenija Velika Britanija koja se na svjetskoj lisit nalazi na petom mjestu. Teška situacija na Evropskom kontinentu je bila i u Španiji i Italiji, ali situacija se malo smirila.

Najviše smrtnih slučajeva je u SAD-u, Brazilu i Velikoj Britaniji, zatim Italiji, Francuskoj i Španiji. Rusija, koja je po broju zaraženih na trećem mjestu, bilježi manje smrtnih slučajeva pa je po broju preminulih usljed COVID-a 19 na 12. mjestu.

(Klix)

 

 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

BL

28.06.2020 12:11

Trump u ovome vidi mogucnost da se odgode izbori u Americi i da ostane na vlasti. zato je najveci protivnik restrikcija kretanja i sakupljanja.

ODGOVORITE
Name

Re BL

28.06.2020 15:10

Tramp ce da pobijedi Bajdena bez obzira kad bi se odrzali izbori, sutra ili za godinu dana. Americki narod se ne da zatvoriti u kuće, raditi se mora.