Десет милиона заражених: Најтеже у САД и Бразилу

У цијелом свијету је укупно 10.001.527 заражених вирусом корона, а усљед посљедица инфекције је преминуло 499.125 особа.

Свијет 28.06.2020 | 13:36
Десет милиона заражених: Најтеже у САД и Бразилу

Пандемија се проширила на скоро све државе свијета, тренутно је ситуација најкритичнија у Сједињеним Америчким Државама, Бразилу и Русији. То су уједно и три државе са највећим бројем забиљежених случајева вируса.

Тешко су погођене и Индија (на четвртом мјесту), Перу (шестом) и Чиле (седмом). А у Европи је напогођенија Велика Британија која се на свјетској лисит налази на петом мјесту. Тешка ситуација на Европском континенту је била и у Шпанији и Италији, али ситуација се мало смирила.

Највише смртних случајева је у САД-у, Бразилу и Великој Британији, затим Италији, Француској и Шпанији. Русија, која је по броју заражених на трећем мјесту, биљежи мање смртних случајева па је по броју преминулих усљед ЦОВИД-а 19 на 12. мјесту.

(Клиx)

 

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

БЛ

28.06.2020 12:11

Трумп у овоме види могуцност да се одгоде избори у Америци и да остане на власти. зато је највеци противник рестрикција кретања и сакупљања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре БЛ

28.06.2020 15:10

Трамп це да побиједи Бајдена без обзира кад би се одрзали избори, сутра или за годину дана. Америцки народ се не да затворити у куће, радити се мора.