Eksplozija u Sarajevu, oštećena kuća i dva vozila

U eksploziji koja se noćas dogodila u Alipašinoj ulici u Sarajevu pričinjena je materijalna šteta. Povrijeđenih osoba nije bilo, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS).

Bosna i Hercegovina 18.06.2020 | 10:44
Eksplozija u Sarajevu, oštećena kuća i dva vozila

Dežurna služba Druge policijske uprave obaviještena je da je u ulici Alipašina, općina Centar Sarajevo, došlo do aktiviranja nepoznate eksplozivne naprave.

Dolaskom na mjesto događaja, policijski službenici su potvrdili navode iz prijave i utvrdili da je ispred kuće vlasništvo D.B., lociranoj u ul. Alipašina, došlo do aktiviranja nepoznate eksplozivne naprave.

''Tom prilikom je došlo do oštećenja na zidu navedenog objekta, vratima garaže, te dva motorna vozila koja su bila parkirana u unutrašnjosti garaže. Povrijeđenih lica nije bilo. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na licu mjesta su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo'', saopšteno je.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, te identifikaciji i pronalasku izvršioca.

(Nezavisne)

Komentari / 0

Ostavite komentar