Žuti meteoalarm u BiH upaljen za danas i sutra

Evropski meteorološki servis "Meteoalarm" za danas i sutra je aktivirao žuti meteoalarm za teritoriju Bosne i Hercegovine. Meteoalarm je upaljen zbog grmljavine i obilnijih padavina.

Bosna i Hercegovina 19.05.2020 | 07:21
Žuti meteoalarm u BiH upaljen za danas i sutra

Kako navode meteorolozi, vrijeme je potencijalno opasno. Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako planirate aktivnosti koje su izložene najavljenim meteorološkim prilikama.

Budite oprezni i redovno se informišite o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite uputstva data od strane nadležnih institucija.

Postoji rizik od udara groma, opasnost za život ljudi i životinja, problemi u radu svih uređaja koji koriste električnu energiju, rizik od iniciranja pojave vatre, problemi u telekomunikacijama. Mogući problemi u transportu električne energije zbog udara groma.

Moguća je lokalna pojava intenzivnih pljuskova, bujica i jakih udara vjetra sa štetama na pokretnoj i nepokretnoj imovini.

U utorak i srijedu, u Bosni i Hercegovini, moguće je i jače lokalno nevrijeme u vidu obilnog pljuska kiše i grada, naveo je Bakir Krajinović, meteorolog Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

(N1)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Romale

19.05.2020 07:46

Hoće li iko preživjeti?

ODGOVORITE