Жути метеоаларм у БиХ упаљен за данас и сутра

Европски метеоролошки сервис "Метеоаларм" за данас и сутра је активирао жути метеоаларм за територију Босне и Херцеговине. Метеоаларм је упаљен због грмљавине и обилнијих падавина.

Босна и Херцеговина 19.05.2020 | 07:21
Жути метеоаларм у БиХ упаљен за данас и сутра

Како наводе метеоролози, вријеме је потенцијално опасно. Временске прилике које се прогнозирају нису неуобичајене, али будите на опрезу ако планирате активности које су изложене најављеним метеоролошким приликама.

Будите опрезни и редовно се информишите о очекиваним метеоролошким увјетима. Будите свјесни ризика који је неизбјежан. Слиједите упутства дата од стране надлежних институција.

Постоји ризик од удара грома, опасност за живот људи и животиња, проблеми у раду свих уређаја који користе електричну енергију, ризик од иницирања појаве ватре, проблеми у телекомуникацијама. Могући проблеми у транспорту електричне енергије због удара грома.

Могућа је локална појава интензивних пљускова, бујица и јаких удара вјетра са штетама на покретној и непокретној имовини.

У уторак и сриједу, у Босни и Херцеговини, могуће је и јаче локално невријеме у виду обилног пљуска кише и града, навео је Бакир Крајиновић, метеоролог Федералног хидрометеоролошког завода.

(Н1)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ромале

19.05.2020 07:46

Хоће ли ико преживјети?

ОДГОВОРИТЕ