Već se mjerkaju terase i krovovi za roštiljanje 1. maja

Miris roštilja neće izostati ni ove godine, ali samo porodično i pažljivo!

Srbija 29.04.2020 | 22:31
Već se mjerkaju terase i krovovi za roštiljanje 1. maja

"Idem posle da kupim neki roštilj, pa sam hteo da vas pitam da l' mogu da roštiljam na terasi? Mislim ja ću svakako roštiljati, nego pitam čisto me zanima", ovako glasi jedan tvit kojim se najavljuje budući Praznik rada.

Konačna odluka je da će policijski čas početi u četvrtak od 18 časova, a trajaće do subote u 5 ujutru. 

O tome su se dogovorili nadležni i struka.

Može li Prvi maj da prođe bez roštiljanja? Za one koji imaju dvorišta, bašte ili vikendice - teško. Makar sa svojom porodicom raspaliće vatru i uživati u trenucima koje može da im pokvari samo kiša. A šta da rade oni koji žive u stanovima?

Sigurno je da se mnogi neće predati - svakakve improvizacije već smo viđali na krovovima i terasama stambenih zgrada, pa je roštiljanje najmanji problem. A već ima takvih najava na društvenim mrežama.

Mini roštilj za terasu 

Skroman porodični prvomajski roštilj može da prođe na terasi. Ali, nije baš preporučljivo. Ako baš niste ljubitelj električnog roštilja, pa volite da zadimite, nemojte da se začudite ako vidite vatrogasce, jer kada neko ko ne zna o čemu se radi ugleda dim, moguće je da će pozvati i 193. 

Ali, uzmimo u obzir idealnu situaciju, da živite u manjoj zgradi, i da će komšije biti svesne vašeg (pomalo rizičnog) poduhvata. Pa sad, ako im ne smeta vatra, možda će im zasmetati miris roštilja koji će se svakako proširiti čitavim krajem, a možda će se i sami priključiti.

Takve namere već se mogu videti na društvenim mrežama.

Ima i onih koji su na vreme razmišljali o svim mogućim ograničenjima za odlazak u prirodu, pa su otišli korak dalje u razmišljanju.

- Imam sobu iz koje se izlazi na terasu a u toj sobi je takođe dimnjak na spoljnom zidu koji je na terasi. Ja sam imao u planu da na tom zidu ozidam roštilj i da ga "priključim" na isti taj dimnjak. Da li ti da radim pre ili nakon postavljanja izolacije? - dilema je jednog građanina koju je podelio na forumu.

Odgovor je bio da izolacija u tom slučaju nikako ne bi smela biti od stiropora. Tako da, pazite kada palite, jer na terasi svakojaka šteta može da nastane, a žar se lako širi.

Roštilj na krovu

Okupilo se i mlado i staro, složne komšije zapališe vatru, pustile muziku i počela je prava žurka, naravno - uz pivo. A onda, dolazi policija i sve pokvari.

Ovaj scenario je tako "srpski", ali baš takva slika već je viđena u jeku epidemije korona virusa u Italiji.

Policija je došla helikopterom, ali je ostala zbunjena. Svako okupljanje je strogo zabranjeno, ali ni sami nisu znali da li mogu da podnesu prijavu kada se ovakva stvar desi na privatnom posedu.

(Telegraf)

Komentari / 20

Ostavite komentar
Name

Soe

29.04.2020 20:39

Ne moze nam niko nista, jaci smo od sudbine!

ODGOVORITE
Name

Mi to za Đurđevdan

29.04.2020 21:36

Moja porodica i ja nikada nismo slavili 1.maj, niti ćemo slaviti. Mi slavimo Đurđevdan (nije nam krsna slava), tada se provodi porodično okupljanje i jagnje postavi na ražanj.

ODGOVORITE
Name

Re

29.04.2020 23:04

Ko te pita gdje i sta slavis. Suti ako nemas sta reci.

Name

Re

29.04.2020 23:24

A ko te pita sta ti radis?

Name

Re:

30.04.2020 00:47

"Првомајцима" је роштиљ олтар пред којим се моле. Ритуал преждеравања и опијања им је врхунац транса. Не зна јадна сиротиња ни зашто то чини, али, ето, тако им радио ђед, па ћаћа, па тако и они. Не зна то ни за Ђурђевдан, ни шта је крсна слава. Рођено да једе, пије и спава. Важно им је да су нам блокирали Васкрс, па ће слично и за Ђурђевдан и Марковдан, а "првомајцима" дали форе да лакрдијају!

Name

РЕ свима

30.04.2020 05:07

Први мај и Ђурђевдан ове године су у православљу посни дани, тако да вјерници свакако неће роштиљати ни ражњовати. Они који то чине не чине у славу Божију већ у славу сатанину, који их на то подстиче. Ни муслимани не баханалишу јер је мјесец рамазан, дакле остају само псеудосрби, безбожници и богоборци, што би рекао Његош: некрст.

Name

za re svima

30.04.2020 12:14

Đurđev dan postan e jesi i ti hrišćanin do mojega.Dal si ti čuo da petrovski post počinje poslije đurđevdana il ti misliš da se svaki srijeda i petak poste e pa nije tako a najbolji su primjer sveštenici koji poste svega dvije nedelje u jednoj godini.

Name

kalimero

29.04.2020 21:39

Ljudi ako ste punoljetni samo rostiljajte , sto se tice virusa pa valjda ste odrasli da znate da morate da drzite fizicku distancu to je u ovom slucaju preporucljivo , ja bih vam preporucio da se ne odricete socijalnog kontakta koji je jako vazan u teskim i kriznim momentima ,maske na otvorenom drzite na bradi kao Dr. Kon on zna i zasto , rukavice su preporucljive pazite kako ih skidate to bi mogao Saranic da vam objasni ,perite ruke i ne dirajte se po licu .Svaki pojedinac je odgovoran za sebe osim naravno mentalno zaostalim osobama gdje doktori moraju da uvedu mjete i ovlaste nekoga ko bi bio odgovoran za takvu osobu jer ta osoba nije ustanju da sama vodi brigu o sebi OSTAJTA SVI ZDRAVO I DRSE MISKO JOS SI ZIV:

ODGOVORITE
Name

Re:

30.04.2020 00:57

Можда је ова куга и требала да се деси, да се прочисти којекакво ментално ђубре. Ствари ће доћи тамо гдје им је и мјесто. Нормални, поштени и честити то неће ни осјетити, али којекакви развратници без карактера и образа хоће, и те како.

Name

Za RE

30.04.2020 04:57

Ti stvarno moras biti mirodjija u svakom jelu.Tvoji komentari su dno dna.Pun si mrznje i zajedljivosti.Samo pametujes.Ostavi malo telefon i uhvati se nekakvog posla.

Name

Srbi kad slave, slave

29.04.2020 23:13

Srbi su slavili pod Turcima, slaviće i pod Dodikom. To da vidim koliko moraju kaznenih mjera donijeti i koliko mora crnokošuljaša da patrolira gradom da bi se sprječilo.

ODGOVORITE
Name

Slava

30.04.2020 04:47

Tako je upravu si, ja sam slavu slavio na liniji u ratu a sad mi ovi nedaju u rodjenoj kuci sram da ih bude.... Zabranio covjek i Vaskrs i slave i svadbe i radjanja ibda dodje rodbina i da se ode drugu i prijatelju....a oni se okupljaju... Ima Boga pa nek je kao zrno rize....

Name

S.m.

30.04.2020 04:36

1 Maj uglavnom slave oni koji nemaju dana radnog staža ili ga imaju vrlo malo..pozz

ODGOVORITE
Name

Srbija

30.04.2020 05:45

Ovo je normalno u Srbiji i tako treba, a ne ko budaletine u Republici Srpskoj , uveli tri dana policijski čas , nije mi jasna opozicija zašto ćuti , mogao je petak 1 maj biti policijski čas ali subotu i nedjelju to nije normalno , ne možemo dočekati izbore samo da smaknemo ove neznalice i lopove iz Snsd

ODGOVORITE
Name

re

30.04.2020 10:42

Opoziciji ne pomaže ni Sida ,ni ebola ,da dođu na vlast.

Name

srna

30.04.2020 06:02

Nema nista od rostilja na otvorenom ,kisa ,jedino u zatvorenom ili dobro natkrivenom,

ODGOVORITE
Name

Cinjenica

30.04.2020 06:24

Na privatnom posjedu bez naloga suda mogu samo pogledom reagovati, ako pricamo o Zakonu, medjutim koliko je narod glup i neinformisan i koliko to ove tzv institucije koriste, ne bi me iznenadilo da komandant Viskovic pocne izdavati naloge za upade i pretrese na privatnom posjedu.

ODGOVORITE
Name

Petar P.

30.04.2020 12:42

Sretan "Sveti Josip radnik", svima onima koji sutra slave. Da ne bude zabune, po kalendaru katoličke crkve 1.5.je ovaj svetitelj obilježen crvenim slovima. Oni koji ne znaju ko je bio on nek pogledaju Bibliju.

ODGOVORITE
Name

re

30.04.2020 13:49

Kakav svetitelj kakvi bakraci.Care mani se religije,zivot ce ti proci u strahu i ne znanju

Name

Rašid

30.04.2020 13:06

Tako i treba,dosta je režimskog terora.

ODGOVORITE