Већ се мјеркају терасе и кровови за роштиљање 1. маја

Мирис роштиља неће изостати ни ове године, али само породично и пажљиво!

Србија 29.04.2020 | 22:31
Већ се мјеркају терасе и кровови за роштиљање 1. маја

"Идем после да купим неки роштиљ, па сам хтео да вас питам да л' могу да роштиљам на тераси? Мислим ја ћу свакако роштиљати, него питам чисто ме занима", овако гласи један твит којим се најављује будући Празник рада.

Коначна одлука је да ће полицијски час почети у четвртак од 18 часова, а трајаће до суботе у 5 ујутру. 

О томе су се договорили надлежни и струка.

Може ли Први мај да прође без роштиљања? За оне који имају дворишта, баште или викендице - тешко. Макар са својом породицом распалиће ватру и уживати у тренуцима које може да им поквари само киша. А шта да раде они који живе у становима?

Сигурно је да се многи неће предати - свакакве импровизације већ смо виђали на крововима и терасама стамбених зграда, па је роштиљање најмањи проблем. А већ има таквих најава на друштвеним мрежама.

Мини роштиљ за терасу 

Скроман породични првомајски роштиљ може да прође на тераси. Али, није баш препоручљиво. Ако баш нисте љубитељ електричног роштиља, па волите да задимите, немојте да се зачудите ако видите ватрогасце, јер када неко ко не зна о чему се ради угледа дим, могуће је да ће позвати и 193. 

Али, узмимо у обзир идеалну ситуацију, да живите у мањој згради, и да ће комшије бити свесне вашег (помало ризичног) подухвата. Па сад, ако им не смета ватра, можда ће им засметати мирис роштиља који ће се свакако проширити читавим крајем, а можда ће се и сами прикључити.

Такве намере већ се могу видети на друштвеним мрежама.

Има и оних који су на време размишљали о свим могућим ограничењима за одлазак у природу, па су отишли корак даље у размишљању.

- Имам собу из које се излази на терасу а у тој соби је такође димњак на спољном зиду који је на тераси. Ја сам имао у плану да на том зиду озидам роштиљ и да га "прикључим" на исти тај димњак. Да ли ти да радим пре или након постављања изолације? - дилема је једног грађанина коју је поделио на форуму.

Одговор је био да изолација у том случају никако не би смела бити од стиропора. Тако да, пазите када палите, јер на тераси свакојака штета може да настане, а жар се лако шири.

Роштиљ на крову

Окупило се и младо и старо, сложне комшије запалише ватру, пустиле музику и почела је права журка, наравно - уз пиво. А онда, долази полиција и све поквари.

Овај сценарио је тако "српски", али баш таква слика већ је виђена у јеку епидемије корона вируса у Италији.

Полиција је дошла хеликоптером, али је остала збуњена. Свако окупљање је строго забрањено, али ни сами нису знали да ли могу да поднесу пријаву када се оваква ствар деси на приватном поседу.

(Телеграф)

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

Сое

29.04.2020 20:39

Не мозе нам нико ниста, јаци смо од судбине!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ми то за Ђурђевдан

29.04.2020 21:36

Моја породица и ја никада нисмо славили 1.мај, нити ћемо славити. Ми славимо Ђурђевдан (није нам крсна слава), тада се проводи породично окупљање и јагње постави на ражањ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.04.2020 23:04

Ко те пита гдје и ста славис. Сути ако немас ста реци.

Name

Ре

29.04.2020 23:24

А ко те пита ста ти радис?

Name

Ре:

30.04.2020 00:47

"Првомајцима" је роштиљ олтар пред којим се моле. Ритуал преждеравања и опијања им је врхунац транса. Не зна јадна сиротиња ни зашто то чини, али, ето, тако им радио ђед, па ћаћа, па тако и они. Не зна то ни за Ђурђевдан, ни шта је крсна слава. Рођено да једе, пије и спава. Важно им је да су нам блокирали Васкрс, па ће слично и за Ђурђевдан и Марковдан, а "првомајцима" дали форе да лакрдијају!

Name

РЕ свима

30.04.2020 05:07

Први мај и Ђурђевдан ове године су у православљу посни дани, тако да вјерници свакако неће роштиљати ни ражњовати. Они који то чине не чине у славу Божију већ у славу сатанину, који их на то подстиче. Ни муслимани не баханалишу јер је мјесец рамазан, дакле остају само псеудосрби, безбожници и богоборци, што би рекао Његош: некрст.

Name

за ре свима

30.04.2020 12:14

Ђурђев дан постан е јеси и ти хришћанин до мојега.Дал си ти чуо да петровски пост почиње послије ђурђевдана ил ти мислиш да се сваки сриједа и петак посте е па није тако а најбољи су примјер свештеници који посте свега двије недеље у једној години.

Name

калимеро

29.04.2020 21:39

Људи ако сте пунољетни само ростиљајте , сто се тице вируса па ваљда сте одрасли да знате да морате да дрзите физицку дистанцу то је у овом слуцају препоруцљиво , ја бих вам препоруцио да се не одрицете социјалног контакта који је јако вазан у теским и кризним моментима ,маске на отвореном дрзите на бради као Др. Кон он зна и засто , рукавице су препоруцљиве пазите како их скидате то би могао Сараниц да вам објасни ,перите руке и не дирајте се по лицу .Сваки појединац је одговоран за себе осим наравно ментално заосталим особама гдје доктори морају да уведу мјете и овласте некога ко би био одговоран за такву особу јер та особа није устању да сама води бригу о себи ОСТАЈТА СВИ ЗДРАВО И ДРСЕ МИСКО ЈОС СИ ЗИВ:

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

30.04.2020 00:57

Можда је ова куга и требала да се деси, да се прочисти којекакво ментално ђубре. Ствари ће доћи тамо гдје им је и мјесто. Нормални, поштени и честити то неће ни осјетити, али којекакви развратници без карактера и образа хоће, и те како.

Name

За РЕ

30.04.2020 04:57

Ти стварно морас бити миродјија у сваком јелу.Твоји коментари су дно дна.Пун си мрзње и заједљивости.Само паметујес.Остави мало телефон и ухвати се некаквог посла.

Name

Срби кад славе, славе

29.04.2020 23:13

Срби су славили под Турцима, славиће и под Додиком. То да видим колико морају казнених мјера донијети и колико мора црнокошуљаша да патролира градом да би се спрјечило.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слава

30.04.2020 04:47

Тако је управу си, ја сам славу славио на линији у рату а сад ми ови недају у родјеној куци срам да их буде.... Забранио цовјек и Васкрс и славе и свадбе и радјања ибда додје родбина и да се оде другу и пријатељу....а они се окупљају... Има Бога па нек је као зрно ризе....

Name

С.м.

30.04.2020 04:36

1 Мај углавном славе они који немају дана радног стажа или га имају врло мало..позз

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србија

30.04.2020 05:45

Ово је нормално у Србији и тако треба, а не ко будалетине у Републици Српској , увели три дана полицијски час , није ми јасна опозиција зашто ћути , могао је петак 1 мај бити полицијски час али суботу и недјељу то није нормално , не можемо дочекати изборе само да смакнемо ове незналице и лопове из Снсд

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

30.04.2020 10:42

Опозицији не помаже ни Сида ,ни ебола ,да дођу на власт.

Name

срна

30.04.2020 06:02

Нема ниста од ростиља на отвореном ,киса ,једино у затвореном или добро наткривеном,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цињеница

30.04.2020 06:24

На приватном посједу без налога суда могу само погледом реаговати, ако прицамо о Закону, медјутим колико је народ глуп и неинформисан и колико то ове тзв институције користе, не би ме изненадило да командант Висковиц поцне издавати налоге за упаде и претресе на приватном посједу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар П.

30.04.2020 12:42

Сретан "Свети Јосип радник", свима онима који сутра славе. Да не буде забуне, по календару католичке цркве 1.5.је овај светитељ обиљежен црвеним словима. Они који не знају ко је био он нек погледају Библију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

30.04.2020 13:49

Какав светитељ какви бакраци.Царе мани се религије,зивот це ти проци у страху и не знању

Name

Рашид

30.04.2020 13:06

Тако и треба,доста је режимског терора.

ОДГОВОРИТЕ