Korona ušla u Torlak, kod 12 radnika potvrđen virus

 - Zamjenica direktora Insituta Batut Darija Kisić Tepavčević prenijela je danas da je kod 12 zaposlenih u Institutu za virusologiju, vakcine i serume Torlak potvrđeno prisustvo virusa korona.

Srbija 10.04.2020 | 18:15
Korona ušla u Torlak, kod 12 radnika potvrđen virus

Kisić Tepavčević je, na konferenciji za štampu, upitana da li je korona ušla na Torlak, rekla da tamo ima ukupno 223 zaposlenih, a da je kod 12 potvrđen virus.

Istakla je da su procedure na Torlaku iste kao i svim drugim zdravstvenim ustanovama, te da i za inficirane zaposlene važi isto što i za sve druge osobe.

Ukazala je, vezano za kapacitete rada, da je i u Torlaku, kao i na drugim mjestima, izvršena preraspodjela zdravstvenih radnika od samog početka.

Navela je da profesori sa Mikrobiologije pomažu u cilju da se održi što više masovnije testiranje.

U Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije još 17 zaposlenih pozitivno je na novi korona virus i četvoro pacijenata, tako je do sada virus potvrđen kod ukupno 24 zaposlena i šest pacijenata, izjavila je danas direktor Instituta prof. dr Danica Grujičić.

Ona je Tanjug rekla da su stigli rezultati testiranja zaposlenih i pacijenata koji su testirani u utorak, a da se tek očekuju rezultati za testirane u srijedu.

"Stigli su rezultati za zaposlene. Testirano je više od 140 zaposlenih i 17 je pozitivno, ali niko od njih nema znake bolesti. Stigli su rezultati za pet pacijenata - četiri su pozitivna, jedan je negativan", rekla je Grujičićeva za Tanjug.

Zaraženi pacijenti zbrinuti su u KBC Zemun. Dvije pacijentkinje, od kojih je jedna negativna, a za drugu se čekaju rezultati, imaju znake upale pluća i zbrinute su u Klinici za plućne bolesti KCS.

Grujičić kaže da među zaposlenima koji su zaraženi ima ljekara, tehničara, nemedicinskog osoblja.

(Tanjug)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Sarajlija a sad u Biljeljini

10.04.2020 18:48

Lijepa naša Sarajka.Doktorica,magistar zavrsila medicinski fakultet sa prosjekom 9,6.Da je sreća da ratova nije bilo i da nam se ovakvi mozgovi nisu raspilili svuda po svijetu nego da su u svojim zemljama sa svojim narodom kada je najteže.

ODGOVORITE
Name

Abc

10.04.2020 19:01

Najbolja dr-ca,covjek,strucnjak. S njom se niko ne moze porediti.

Name

Re

10.04.2020 20:41

U Srbiji je naš narod i to je naša zemlja.

Name

rere

11.04.2020 07:25

Tako je Srbija je nasa majka, i doktorica je zbog toga tamo,...

Name

Za

10.04.2020 20:45

Boze nebuloza, da covjek ostane bez teksta. Sta joj fali, sta su dobili ostali da istom ili vise smoke? Stranacki vojnici uvijek I dobiju opozicije, u cemu je problem?

ODGOVORITE