Корона ушла у Торлак, код 12 радника потврђен вирус

 - Замјеница директора Инситута Батут Дарија Кисић Тепавчевић пренијела је данас да је код 12 запослених у Институту за вирусологију, вакцине и серуме Торлак потврђено присуство вируса корона.

Србија 10.04.2020 | 18:15
Корона ушла у Торлак, код 12 радника потврђен вирус

Кисић Тепавчевић је, на конференцији за штампу, упитана да ли је корона ушла на Торлак, рекла да тамо има укупно 223 запослених, а да је код 12 потврђен вирус.

Истакла је да су процедуре на Торлаку исте као и свим другим здравственим установама, те да и за инфициране запослене важи исто што и за све друге особе.

Указала је, везано за капацитете рада, да је и у Торлаку, као и на другим мјестима, извршена прерасподјела здравствених радника од самог почетка.

Навела је да професори са Микробиологије помажу у циљу да се одржи што више масовније тестирање.

У Институту за онкологију и радиологију Србије још 17 запослених позитивно је на нови корона вирус и четворо пацијената, тако је до сада вирус потврђен код укупно 24 запослена и шест пацијената, изјавила је данас директор Института проф. др Даница Грујичић.

Она је Тањуг рекла да су стигли резултати тестирања запослених и пацијената који су тестирани у уторак, а да се тек очекују резултати за тестиране у сриједу.

"Стигли су резултати за запослене. Тестирано је више од 140 запослених и 17 је позитивно, али нико од њих нема знаке болести. Стигли су резултати за пет пацијената - четири су позитивна, један је негативан", рекла је Грујичићева за Тањуг.

Заражени пацијенти збринути су у КБЦ Земун. Двије пацијенткиње, од којих је једна негативна, а за другу се чекају резултати, имају знаке упале плућа и збринуте су у Клиници за плућне болести КЦС.

Грујичић каже да међу запосленима који су заражени има љекара, техничара, немедицинског особља.

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Сарајлија а сад у Биљељини

10.04.2020 18:48

Лијепа наша Сарајка.Докторица,магистар заврсила медицински факултет са просјеком 9,6.Да је срећа да ратова није било и да нам се овакви мозгови нису распилили свуда по свијету него да су у својим земљама са својим народом када је најтеже.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Абц

10.04.2020 19:01

Најбоља др-ца,цовјек,струцњак. С њом се нико не мозе поредити.

Name

Ре

10.04.2020 20:41

У Србији је наш народ и то је наша земља.

Name

рере

11.04.2020 07:25

Тако је Србија је наса мајка, и докторица је због тога тамо,...

Name

За

10.04.2020 20:45

Бозе небулоза, да цовјек остане без текста. Ста јој фали, ста су добили остали да истом или висе смоке? Странацки војници увијек И добију опозиције, у цему је проблем?

ОДГОВОРИТЕ