Poznat uzrok smrti majke i bebe u Mrkonjić Gradu

Obdukcija tijela preminule porodilje Z.Č. (26) iz Petrovca i njenog novorođenčeta koji su pronađeni mrtvi u stanu u Mrkonjić Gradu, pokazala je da se beba rodila u terminu te da je majka podlegla usljed teškog porođajnog krvarenja, a beba usljed neadekvatnog zbrinjavanja, saznaju "Nezavisne".

Republika Srpska 07.04.2020 | 13:56
Poznat uzrok smrti majke i bebe u Mrkonjić Gradu

Kako saznajemo, na njihovim tijelima nema tragova nasilja a beba koja je rođena sa urednom težinom i dužinom za terminski porođaj, podlegla je jer nije zbrinuta a između ostalog, pupčanik je bio samo otkinut ali ne i podvezan.

Iako su njeni poznanici tvrdili da je nesrećna žena, koja je radila kao konobarica u Mrkonjić Gradu, bila u sedmom mjesecu trudnoće, pa su sumnjali na prijevremeni porođaj, obdukcija je ipak pokazala da je porođaj bio u 9. mjesecu.

Z.Č. je živjela kao podstanar jer se doselila iz Grahova u Mrkonjić Grad, gdje je bila zaposlena, ali budući da su lokali zatvoreni zbog situacije sa virusom korona, posljednjih dana nije radila.

Ovaj šokantan slučaj otkriven je u nedjelju kada se ona nije javljala na mobilni telefon pa su poznanici odlučili da vide šta se desilo, ali ovakav stravičan scenario niko nije očekivao.

Po ulasku u njen iznajmljeni stan zatečen je horor, jer je tijelo bebe, kojoj je bila presječena pupčana vrpca, pronađeno u kuhinji u lavoru, dok je porodilja nađena pored kreveta. Iza Z.Č. je ostala mala kćerka iz prvog braka, koja živi sa bakom i djedom u Grahovu. 

(Nezavisne)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Murija

07.04.2020 13:17

Tragedija . Neka im je vjecna slava i da ih bog primi u rajske vrtove.

ODGOVORITE
Name

Gugi

07.04.2020 13:21

Strasno. ..a nema se gdje ni zbrinut u Mrkonjic Gradu neradi porodjajni odjel odavno ima pet godina grad je bukvalno mrtav. ..

ODGOVORITE
Name

Rale

07.04.2020 14:40

Tegeltija i kaja dobro rade, ako ne radi porodiliste.

Name

Komsija

07.04.2020 16:02

Pa bolnica trenutno radi samo sa15% kapaciteta,u vrijeme pandemije...boze sačuvaj...

Name

Sigurno da ce

07.04.2020 17:20

Tuzilastvo ispitati slucaj, da li je pokojna zena trazila pomoc u ovoj uzasnoj situaciji....

Name

Ja

07.04.2020 17:21

Mrtva usta ne govore ? možda je i zvala hitnu, ali nisu htjeli doci.

ODGOVORITE
Name

Pogledaj dom svoj andjele

07.04.2020 20:53

Ovo je tako zalosno, da je svaki komentar suvisan. Jadna mlada zena, tuga za malog andjela, koje SE rodilo da bi odmah umrlo, ... Velika je surovost drustva, ljudskih odnosa, vremena u kojem zivimo

ODGOVORITE