Grčki huligani napali navijače BiH!

"Bilo ih je 40, imali su palice i pištolje!" Navijači grčkog AEK-a, naoružani pištoljima i bejzbol palicama omotanim žicom, napali su navijače Bosne i Hercegovine.

Fudbal 16.10.2019 | 12:07
Grčki huligani napali navijače BiH!
Sve to se desilo nakon duela u Grčkoj u kojem je reprezentacija te zemlje pobedila BiH rezultatom 2:1 u kvalifikacijama za EURO.

Grčki huligani su upali na terasu jednog hotela u Atini na kojoj su sedele gostujuće pristalice.

Prema izjavama navijača BiH koje prenosi "sportsport.ba", njih je bilo sedam, osam, dok je navijača atinskog kluba bilo 40-ak.

"Grci su nas postrojili i onda su krenuli s ispitivanjem: Jeste li iz Bosne? Jeste li fašisti? Na naš negativan odgovor na drugo pitanje počeli su nam skidati majice i gledati da li imamo tetovaže. Pri tome su sve vreme vikali i udarali palicama o pod kako bi nas što više zastrašili", ispovest je jednog navijača.

Jedan od navijača BiH dobio je udarac u glavu, ali se sve brzo završilo.

"Jednog od nas par odabrali su i on je dobio udarac u glavu. To je sve trajalo svega par minuta, ali nama je bilo kao nekoliko sati. Tada je iz mase izašao stariji lik, star između četrdeset i pedeset godina, i rekao da će sada sve biti ou redu i da će nas pustiti", navodi se.

Tako je i bilo, a grčki huligani su se s trofejima u vidu par šalova bosanskohercegovačkih navijača brzo udaljili s hotelske terase.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar