Zbog estrade promenili ime!

Otkako je sredinom osamdesetih godina Milovan Ilić Minimaks Fahretu Jahić proglasio Lepom Brenom, na estradi je počela ozbiljna trka ko će imati zvučnije i originalnije ime.

Zabava 14.10.2019 | 11:00
Zbog estrade promenili ime!
Pre nje drugačije su se predstavljale samo dve pevačice - Silvana Armenulić, čije je pravo ime bilo Zilha Bajraktarević, i Leposava Mušović, kojoj je bilo lakše da do estradnog vrha stigne kao Lepa Lukić, ali i pevač Adolf Topić. Ne znate ko je to? Odgovor je - Dado.


Mnogi od pevača su svoje pravo ime pretočili u umetničko, kako zbog lakšeg pamćenja, tako i jer im se originalno nije dopadalo. Aleksandar Vuksanović postao je Aca Lukas jer je svojevremeno pevao na istoimenom splavu, Radojki Adžić zvučnije je bilo da se predstavlja kao Dara Bubamara, Milojko Kitić kao Mile, a Nada Polić je stekla popularnost kao Ana Bekuta, dok je pravo ime Bekija Bekića Behljulj Behljulji.


Sarajevski kantautor Edin Dervišhalidović je osamdesetih godina osnovao grupu Merlin, a kad je 1991. godine započeo solo karijeru, rešio je da zadrži Merlina u svom imenu pa je i danas Dino Merlin.

Pravo ime Mine Kostić zapravo je Minira Jašari! Kad je u javnost dospela ova informacija, ona je to demantovala, ali se kasnije odala i poručila da je promenila ime i prezime kad je imala 19 godina.


Tina Ivanović je zapravo Radmila, a karijeru je počela kao Lepa Rada, ali se nije proslavila. Kad se predstavila kao Tina, postala je popularna.


SKAJ VIKLER I AJS NIGRUTIN ĐORĐE MILJENOVIĆ I VLADAN AKSENTIJEVIĆ




Oni upućeniji u rad muzičara znaju da je njegovo pravo ime Đorđe Miljenović. Kad je krajem devedesetih postao član grupe Bed kopi, rođen je Skaj Vikler. Njegov kolega iz benda Ajs Nigrutin je Vladan Aksentijević.


TONI MONTANO VELIBOR MILJKOVIĆ



Velibor Miljković je, ne bi li bio prepoznatljiv, još na početku karijere rešio da se predstavlja inspirisan imenom lika iz čuvenog filma „Skarfejs“. Rešio je da se zove - Toni Montano.

MAJA MARIJANA MARIJANA RADOVANOVIĆ 



Marijanu Radovanović svi znate, ali zapravo ne znate da je to Maja Marijana! Karijeru je započela s nepunih 20 godina, a kako bi došla do izražaja, odlučila je da se predstavi kombinacijom nadimka i imena.


ŠEKI TURKOVIĆ ŠUĆRO TURKOVIĆ 



„Poslednji boem“ je nadimak koji je dobio nakon što je snimio istoimenu pesmu, ali malo ko zna da je pevaču Šeki nadimak iz detinjstva. Pravo ime mu je Šućro.


IZVORINKA MILOŠEVIĆ FUNTINJORA FUNTA LUNGA 



Najpoznatiji izvođač vlaške muzike kod nas Izvorinka Milošević nosi vlaško ime Funtinjora Funta Lunga. Kad je krenula u školu, njeno ime su preveli na srpski pa su je nazvali Izvorinka.

OLJA KARLEUŠA OLGICA KARLEUŠA 

Olgicu Karleušu roditelji su odmalena zvali Olja, pa je malo ko zna pod pravim imenom.

NJIH ZNATE, AL’ NE ZNATE

Ćana - Stanojka Bodiroža
Mira Kosovka - Mirjana Petričević
Dino Dvornik - Miljenko Dvornik
Milica Milša - Milica Isaković
Dr Nele Karajlić - Nenad Janković
Bebi Dol - Dragana Šarić
DJ Krmak - Goran Žižak

Izvor: Kurir.rs /Jelena Stuparušić/ Foto:Marina Lopičić, Dragan Kadić, Damir Dervišagić

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Мрачајски прото

14.10.2019 11:58

Нада Топчагић је рођена као Сенада Топчагић, муслиманско село Топчагићи код Градачца.

ODGOVORITE
Name

Re

14.10.2019 12:59

Ne lupaj.

Name

Nekad i Sad

17.10.2019 07:16

Sve Radmile, Mirjane, Darinke, Milke.....

Name

ČORBA:

14.10.2019 15:30

Lepi ovaj, lepi onaj i, naravno - Džej.

ODGOVORITE