Због естраде променили име!

Откако је средином осамдесетих година Милован Илић Минимакс Фахрету Јахић прогласио Лепом Бреном, на естради је почела озбиљна трка ко ће имати звучније и оригиналније име.

Забава 14.10.2019 | 11:00
Због естраде променили име!
Пре ње другачије су се представљале само две певачице - Силвана Арменулић, чије је право име било Зилха Бајрактаревић, и Лепосава Мушовић, којој је било лакше да до естрадног врха стигне као Лепа Лукић, али и певач Адолф Топић. Не знате ко је то? Одговор је - Дадо.


Многи од певача су своје право име преточили у уметничко, како због лакшег памћења, тако и јер им се оригинално није допадало. Александар Вуксановић постао је Аца Лукас јер је својевремено певао на истоименом сплаву, Радојки Аџић звучније је било да се представља као Дара Бубамара, Милојко Китић као Миле, а Нада Полић је стекла популарност као Ана Бекута, док је право име Бекија Бекића Бехљуљ Бехљуљи.


Сарајевски кантаутор Един Дервишхалидовић је осамдесетих година основао групу Мерлин, а кад је 1991. године започео соло каријеру, решио је да задржи Мерлина у свом имену па је и данас Дино Мерлин.

Право име Мине Костић заправо је Минира Јашари! Кад је у јавност доспела ова информација, она је то демантовала, али се касније одала и поручила да је променила име и презиме кад је имала 19 година.


Тина Ивановић је заправо Радмила, а каријеру је почела као Лепа Рада, али се није прославила. Кад се представила као Тина, постала је популарна.


СКАЈ ВИКЛЕР И АЈС НИГРУТИН ЂОРЂЕ МИЉЕНОВИЋ И ВЛАДАН АКСЕНТИЈЕВИЋ




Они упућенији у рад музичара знају да је његово право име Ђорђе Миљеновић. Кад је крајем деведесетих постао члан групе Бед копи, рођен је Скај Виклер. Његов колега из бенда Ајс Нигрутин је Владан Аксентијевић.


ТОНИ МОНТАНО ВЕЛИБОР МИЉКОВИЋ



Велибор Миљковић је, не би ли био препознатљив, још на почетку каријере решио да се представља инспирисан именом лика из чувеног филма „Скарфејс“. Решио је да се зове - Тони Монтано.

МАЈА МАРИЈАНА МАРИЈАНА РАДОВАНОВИЋ 



Маријану Радовановић сви знате, али заправо не знате да је то Маја Маријана! Каријеру је започела с непуних 20 година, а како би дошла до изражаја, одлучила је да се представи комбинацијом надимка и имена.


ШЕКИ ТУРКОВИЋ ШУЋРО ТУРКОВИЋ 



„Последњи боем“ је надимак који је добио након што је снимио истоимену песму, али мало ко зна да је певачу Шеки надимак из детињства. Право име му је Шућро.


ИЗВОРИНКА МИЛОШЕВИЋ ФУНТИЊОРА ФУНТА ЛУНГА 



Најпознатији извођач влашке музике код нас Изворинка Милошевић носи влашко име Фунтињора Фунта Лунга. Кад је кренула у школу, њено име су превели на српски па су је назвали Изворинка.

ОЉА КАРЛЕУША ОЛГИЦА КАРЛЕУША 

Олгицу Карлеушу родитељи су одмалена звали Оља, па је мало ко зна под правим именом.

ЊИХ ЗНАТЕ, АЛ’ НЕ ЗНАТЕ

Ћана - Станојка Бодирожа
Мира Косовка - Мирјана Петричевић
Дино Дворник - Миљенко Дворник
Милица Милша - Милица Исаковић
Др Неле Карајлић - Ненад Јанковић
Беби Дол - Драгана Шарић
ДЈ Крмак - Горан Жижак

Извор: Курир.рс /Јелена Ступарушић/ Фото:Марина Лопичић, Драган Кадић, Дамир Дервишагић

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Мрачајски прото

14.10.2019 11:58

Нада Топчагић је рођена као Сенада Топчагић, муслиманско село Топчагићи код Градачца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.10.2019 12:59

Не лупај.

Name

Некад и Сад

17.10.2019 07:16

Све Радмиле, Мирјане, Даринке, Милке.....

Name

ЧОРБА:

14.10.2019 15:30

Лепи овај, лепи онај и, наравно - Џеј.

ОДГОВОРИТЕ