Budućnost u polufinalu ABA Superkupa!

Košarkaši Budućnosti plasirali su se u polufinale ABA Superkupa, pošto su u Zagrebu pobedili domaću Cibonu sa 77:71 (17:16, 19:16, 13:22, 28:17).  Ciboni malo četvrtina, Budućnost se probudila u finišu. . .  Ekipa iz Podgorice uspela da izbori plasman u polufinale i obezbedi okršaj protiv Cedevite Olimpije.  

Košarka 27.09.2019 | 23:14
Budućnost u polufinalu ABA Superkupa!
Budućnost se provukla u Draženovom domu: Bamfort i Kobs su lokomotiva Plavih! Cibona pružila odličan otpor, mogla je i do pobede da je odigrala malo pametnije u završnici.

Aktuelni vice-šampion i nekadašnji šampion ABA lige, ekipa Budućnosti uspela je da slavi u "Draženovom domu" protiv neugodne ekipe Cibone.

Odlično je Budućnost počela utakmicu, uspela rano da dođe do prednosti, da bi se Cibona probudila i stigla da izjednači na 11:11.

Uskoro se crnogorska ekipa odlepila na 17:11, da bismo do kraja prvog kvartala videli seriju Cibone od 5:0. Nešto bolje je odigrala Budućnost u drugom periodu, pa je uspela da stigne do 4 poena prednosti na poluvremenu.

U trećoj četvrtini, Cibona je u potpunosti šokirala Budućnost. Uspeli su da naprave dve velike serije i da preotmu prednost koja je u jednom momentu bila 7 razlike, 54:47.

Budućnost je bila rešena da ode u polufinale ABA Superkupa. Serijom 8:1, Podgoričani su u završnici napravili odlučujući korak ka pobedi i plasmanu u polufinale, pa su na krilima američkih košarkaša to na kraju i uspeli.

Budućnost su predvodili Skot Bemfort sa 25 poena i Džastin Kobs sa 23 poena, šest asistencija i pet skokova. Zoran Nikolić u pobedi je učestvovao sa 13 poena i 11 skokova.

U ekipi Cibone najefikasniji je bio Mate Vucić sa 16 poena i sedam skokova, a Matic Rebec dodao je 12 poena i šest asistencija.

Budućnost je u polufinalu ABA Superkupa, pošto su u poslednjem meču četvrtfinala uspeli da odbiju nalet domače Cibone i savladaju zagrebački sastav - 77:71.

Crnogorski tim je u prve dve četvrtine bio bolji tim, otišli su sa tri poena prednosti na poluvreme, ali je Cibona u trećoj deonici odigrala svoju najbolju košarku. Slavili su 22:13 u toj četvrtini, pritisli Budućnost sve do sredine četvrte četvrtine, no, tada je usledio nalet gostiju.

Usledile su tri trojke u najvažnijim trenucima, potom i smirene ruke na slobodnim bacanjima i polako je postajalo jasno da Cibona neće moći da izbori plasman u polufinale.

Budućnost je bila nođena strancima - Skot Bamfort je upisao 25 poenta, a Džastin Kobs 23. Zoran Nikolić je zabeležio dabl-dabl učinak sa 13 poena i 11 skokova.

Najefikasniji u timu Cibone bio je Mate Vucić sa 16 poena, Matic Rebec je ubacio 12, a Malkom Ret pridodao devet.

Budućnost sada očekuje okršaj protiv Cedevite Olimpije u drugom meču polufinala, dok će prvi meč u subotu odigrati Partizan i Koper Primorska.

Mečevi su na programu od 17.00 i 20.00.

Nije Budućnost blistala, daleko od toga, ali je pokazala da ima kvalitet dovoljan da uđe u polufinale ABA Superkupa. I to najviše na plećima Skota Bamforta koji je odigrao fantastičan duel i pokazao da će biti  vođa podgoričkog tima u svakom pogledu. Takođe, pomagao mu je odlični Kobs i njih dvojica su kao bekovski tandem doneli pobedu - 77:71.

Cibona je imala prednost, diktirala ritam, vodila je i u poslednjoj deonici, ali nije izdržala, pa će prvak Crne Gore u polufinalu igrati protiv Cedevita Olimpije.

Sve se rešavalo u neizvesnoj završnici. Bamfort je dao trojku za 66:62, potom i Nikolić ubacio uz faul, a onda je Vucić sjajno zakucao.  Ušlo se u penal-završnicu, a tamo je Budućnost i na kvalitet i na iskustvo uspela da dođe do pobede.

Budućnost je bolje počela meč a prvih 16 poena Podgoričana dali su dvojica igrača - Skot Bamfort (12) i Danilo Nikolić. Cibona se posle toga probudila, navijači su počeli da jo  daju podršk, pa je meč postao dosta interesantniji.

Matic Rebec je igrao dobro  u svojoj prvoj utakmici u dresu Cibone, a Bilinovac trojkom iz ćoška držao rezultatski egal. Nekako su Cibosi nastavili u dobrom ritmu i u nastavku pa su došli i do prednosti od šest poena posle trojke Prkačina. Trener Budućnosti Slobodan Subotić je shvatio da je njegov u problem, iak, tad je Bamfort dodatno pojačao, uključio se Nikolić i izgledalo je to bolje po Budućnost.

Plavi su i u drugo poluvreme ušli sa malom prednošću, a skoro polovinu svih poena u prvom poluvremenu dao je Bamfort, vrlo raspoložen na ovoj utakmici.

U nastavku smo gledali obračun snažnog Mate Vucića u dresu Cibone i Bamforta u redovima Budućnosti. Rebec se pridodavao pa smo sve vreme imali „živu“ utakmicu. Cibona je sjajnom trojkom Rebeca prešla u ubedljivije vođstvo, a Budućnost je pokušavala da se vrati sa petorkom u kojoj su četvorica igrača bila „domaća“.

Sve vreme je išlo ka tome da ćemo gledati neizvesnu završnicu, pa se upravo to i dogodilo. Na kraju se Budućnost bolje snašla i prošla u polufinale.

ABA SUPERKUP, ČETVRTFINALE:

Budućnost – Cibona 77:71 (17:16, 19: 16, 13:22, 28:17)

Zagreb
Dvorana: Dražen Petrović

Sudije: Ilija Belošević, Mario Majkić, Milan Nedović

BUDUĆNOST: Kobs 23, Bamfort 25, Šehović -, Starovlah -, Martin -, Ilić -, Vud -, Z. Nikolić 13, Popović 9, Mejers -, D. Nikolić 7, Žugić -.

CIBONA: Ret 9, Bilinovac 7, Rebec 12, Sabeckis -, Vucić 16, Kovač 3, Novačić 3, Prkačin 3, Rozić 4, Ljubičić 4, Gibson 5, Ramljak 5.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar