Будућност у полуфиналу АБА Суперкупа!

Кошаркаши Будућности пласирали су се у полуфинале АБА Суперкупа, пошто су у Загребу победили домаћу Цибону са 77:71 (17:16, 19:16, 13:22, 28:17).  Цибони мало четвртина, Будућност се пробудила у финишу. . .  Екипа из Подгорице успела да избори пласман у полуфинале и обезбеди окршај против Цедевите Олимпије.  

Кошарка 27.09.2019 | 23:14
Будућност у полуфиналу АБА Суперкупа!
Будућност се провукла у Драженовом дому: Бамфорт и Кобс су локомотива Плавих! Цибона пружила одличан отпор, могла је и до победе да је одиграла мало паметније у завршници.

Актуелни вице-шампион и некадашњи шампион АБА лиге, екипа Будућности успела је да слави у "Драженовом дому" против неугодне екипе Цибоне.

Одлично је Будућност почела утакмицу, успела рано да дође до предности, да би се Цибона пробудила и стигла да изједначи на 11:11.

Ускоро се црногорска екипа одлепила на 17:11, да бисмо до краја првог квартала видели серију Цибоне од 5:0. Нешто боље је одиграла Будућност у другом периоду, па је успела да стигне до 4 поена предности на полувремену.

У трећој четвртини, Цибона је у потпуности шокирала Будућност. Успели су да направе две велике серије и да преотму предност која је у једном моменту била 7 разлике, 54:47.

Будућност је била решена да оде у полуфинале АБА Суперкупа. Серијом 8:1, Подгоричани су у завршници направили одлучујући корак ка победи и пласману у полуфинале, па су на крилима америчких кошаркаша то на крају и успели.

Будућност су предводили Скот Бемфорт са 25 поена и Џастин Кобс са 23 поена, шест асистенција и пет скокова. Зоран Николић у победи је учествовао са 13 поена и 11 скокова.

У екипи Цибоне најефикаснији је био Мате Вуцић са 16 поена и седам скокова, а Матиц Ребец додао је 12 поена и шест асистенција.

Будућност је у полуфиналу АБА Суперкупа, пошто су у последњем мечу четвртфинала успели да одбију налет домаче Цибоне и савладају загребачки састав - 77:71.

Црногорски тим је у прве две четвртине био бољи тим, отишли су са три поена предности на полувреме, али је Цибона у трећој деоници одиграла своју најбољу кошарку. Славили су 22:13 у тој четвртини, притисли Будућност све до средине четврте четвртине, но, тада је уследио налет гостију.

Уследиле су три тројке у најважнијим тренуцима, потом и смирене руке на слободним бацањима и полако је постајало јасно да Цибона неће моћи да избори пласман у полуфинале.

Будућност је била нођена странцима - Скот Бамфорт је уписао 25 поента, а Џастин Кобс 23. Зоран Николић је забележио дабл-дабл учинак са 13 поена и 11 скокова.

Најефикаснији у тиму Цибоне био је Мате Вуцић са 16 поена, Матиц Ребец је убацио 12, а Малком Рет придодао девет.

Будућност сада очекује окршај против Цедевите Олимпије у другом мечу полуфинала, док ће први меч у суботу одиграти Партизан и Копер Приморска.

Мечеви су на програму од 17.00 и 20.00.

Није Будућност блистала, далеко од тога, али је показала да има квалитет довољан да уђе у полуфинале АБА Суперкупа. И то највише на плећима Скота Бамфорта који је одиграо фантастичан дуел и показао да ће бити  вођа подгоричког тима у сваком погледу. Такође, помагао му је одлични Кобс и њих двојица су као бековски тандем донели победу - 77:71.

Цибона је имала предност, диктирала ритам, водила је и у последњој деоници, али није издржала, па ће првак Црне Горе у полуфиналу играти против Цедевита Олимпије.

Све се решавало у неизвесној завршници. Бамфорт је дао тројку за 66:62, потом и Николић убацио уз фаул, а онда је Вуцић сјајно закуцао.  Ушло се у пенал-завршницу, а тамо је Будућност и на квалитет и на искуство успела да дође до победе.

Будућност је боље почела меч а првих 16 поена Подгоричана дали су двојица играча - Скот Бамфорт (12) и Данило Николић. Цибона се после тога пробудила, навијачи су почели да јо  дају подршк, па је меч постао доста интересантнији.

Матиц Ребец је играо добро  у својој првој утакмици у дресу Цибоне, а Билиновац тројком из ћошка држао резултатски егал. Некако су Цибоси наставили у добром ритму и у наставку па су дошли и до предности од шест поена после тројке Пркачина. Тренер Будућности Слободан Суботић је схватио да је његов у проблем, иак, тад је Бамфорт додатно појачао, укључио се Николић и изгледало је то боље по Будућност.

Плави су и у друго полувреме ушли са малом предношћу, а скоро половину свих поена у првом полувремену дао је Бамфорт, врло расположен на овој утакмици.

У наставку смо гледали обрачун снажног Мате Вуцића у дресу Цибоне и Бамфорта у редовима Будућности. Ребец се придодавао па смо све време имали „живу“ утакмицу. Цибона је сјајном тројком Ребеца прешла у убедљивије вођство, а Будућност је покушавала да се врати са петорком у којој су четворица играча била „домаћа“.

Све време је ишло ка томе да ћемо гледати неизвесну завршницу, па се управо то и догодило. На крају се Будућност боље снашла и прошла у полуфинале.

АБА СУПЕРКУП, ЧЕТВРТФИНАЛЕ:

Будућност – Цибона 77:71 (17:16, 19: 16, 13:22, 28:17)

Загреб
Дворана: Дражен Петровић

Судије: Илија Белошевић, Марио Мајкић, Милан Недовић

БУДУЋНОСТ: Кобс 23, Бамфорт 25, Шеховић -, Старовлах -, Мартин -, Илић -, Вуд -, З. Николић 13, Поповић 9, Мејерс -, Д. Николић 7, Жугић -.

ЦИБОНА: Рет 9, Билиновац 7, Ребец 12, Сабецкис -, Вуцић 16, Ковач 3, Новачић 3, Пркачин 3, Розић 4, Љубичић 4, Гибсон 5, Рамљак 5.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар