"Federer više nikad neće osvojiti Grend slem!"

Greg Rusedski, nekadašnji četvrti teniser sveta, smatra da će se Rodžer Federer zaustaviti na 20 osvojenih Grend slemova, koliko ih i sada ima.

Tenis 08.09.2019 | 20:21
"Federer više nikad neće osvojiti Grend slem!"
Švajcarac je u četvrtfinalu US opena pobedio Grigor Dimitrov, u meču koji je završen posle pet odigranih setova.

Najviše GS u istoriji u Open eri:

Rodžer Federer – 20
Rafael Nadal – 18
Novak Đoković – 16

"Počinjemo polako da primećujemo faktor godina kod Federera. Igrao je pet setova i mogao je da se vidi umor. Mrzim to da kažem jer je on perfekcionista u svemu, ali u petom setu je izgledao baš umorno", rekao je rođeni Kanađanin.

Federer je posle poraza rekao da je imao problema s leđima, ali i da ne želi da priča o tome i time kvari pobedu bugarskog igrača.

"Posle meča je još jednom pokazao klasu što se nije žalio na povredu. On i dalje može da pobedi meč u pet setova, ali da li to može da radi iz meča u meč", kaže Rusedski i nastavlja:

"Federer ima 38 godina. Nikada nisam video da neko igra takav tenis u njegovim godinama. Voleo bih da vidim neku magičnu priču, ali vreme ne radi za njega. Mislim da više nikada neće osvojiti Grend slem".

Rusedske je rekao da Nadal ima najbolju šansu da stigne i prestigne Federera, dok je za Đokovića istakao da mora da bude zdrav ukoliko želi da dođe do 20. najvećeg turnira.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar