"Федерер више никад неће освојити Гренд слем!"

Грег Руседски, некадашњи четврти тенисер света, сматра да ће се Роџер Федерер зауставити на 20 освојених Гренд слемова, колико их и сада има.

Тенис 08.09.2019 | 20:21
"Федерер више никад неће освојити Гренд слем!"
Швајцарац је у четвртфиналу УС опена победио Григор Димитров, у мечу који је завршен после пет одиграних сетова.

Највише ГС у историји у Опен ери:

Роџер Федерер – 20
Рафаел Надал – 18
Новак Ђоковић – 16

"Почињемо полако да примећујемо фактор година код Федерера. Играо је пет сетова и могао је да се види умор. Мрзим то да кажем јер је он перфекциониста у свему, али у петом сету је изгледао баш уморно", рекао је рођени Канађанин.

Федерер је после пораза рекао да је имао проблема с леђима, али и да не жели да прича о томе и тиме квари победу бугарског играча.

"После меча је још једном показао класу што се није жалио на повреду. Он и даље може да победи меч у пет сетова, али да ли то може да ради из меча у меч", каже Руседски и наставља:

"Федерер има 38 година. Никада нисам видео да неко игра такав тенис у његовим годинама. Волео бих да видим неку магичну причу, али време не ради за њега. Мислим да више никада неће освојити Гренд слем".

Руседске је рекао да Надал има најбољу шансу да стигне и престигне Федерера, док је за Ђоковића истакао да мора да буде здрав уколико жели да дође до 20. највећег турнира.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар