Madona predstavila novi album

One slave dug i intenzivan odnos Madone i latino muzike i kulture, a pevačicu ponovo prikazuju u svetlu borbe za ljudska prava.

Zabava 15.06.2019 | 15:10
Madona predstavila novi album
MADONIN 14. album intrigantnog naziva "Madam Iks" koji je uzburkao javnost od trenutka kada ga je pevačica najavila, predstavljen je u petak i obuhvata 15 novih pesama. One slave dug i intenzivan odnos Madone i latino muzike i kulture, a pevačicu ponovo prikazuju u svetlu borbe za ljudska prava.

Pre izlaska albuma objavljeni su singlovi "Medellin", "I Rise", "Crave", "Future" i "Dark Ballet" koji su, po zna koji put, pokazali muzičku raznovrsnost "kraljice popa". Tokom više od 18 meseci snimanja u Portugaliji, Londonu, Njujorku i Los Anđelesu, Madona je sarađivala sa producentskim imenima kao što su Mirvajz, Majk Din, Diplo i drugi.

Pevačica je otkrila da naziv albuma potiče još iz njenih tinejdžerskih dana.

Pročitajte još - Madona zaratila sa „Njujork tajmsom“: Zbog vašeg članka osećam se silovano

- Kada sam sa 19 godina krenula u jednu od najistaknutijih škola plesa u Njujorku, želela sam da se istaknem kao odmetnik - rekla je Madona. - Kada su me pozvali na razgovor da bi mi rekli da moram da se pridržavam pravila kako bih ostala u školi, vlasnica škole me je nazvala "Madam Iks", kao nekoga ko je nepredvidiv, misteriozan, ko svakoga dana menja identitet. Madam Iks je plesačica, profesorka, predsednica, domaćica, zatvorenik, učenik, majka, dete, učiteljica, časna sestra, pevačica, svetica i špijun.

Sadržaj albuma je u najvećoj meri insipirisan Madoninim životom u Portugaliji. Kao dugogodišnji fan fado i morna muzike, uživala je kada su je lokalni svirači pozivali na nastupe i zabave.

- Imala sam čast da se sastajem sa muzičarima iz tih mesta, da budem inspirisana njihovom muzikom, da dopustim da ona utiče na mene i tako su sve ove pesme nastale - objasnila je Madona.

Novosti
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar