Srećno, svi misle da ćeš biti strašan trener!

Ćavi Ernandez je konačno postao trener i verovatno niko u istoriji fudbala nije imao pritisak da uspe u tom poslu kao on. Bio je "mozak" Barselone, a sada to treba pokazati i na klupi. Iskreno je poručio da nije bio spreman za veći klub.

Fudbal 28.05.2019 | 20:54
Srećno, svi misle da ćeš biti strašan trener!
Nedelju dana posle završetka igračke karijere - nova uloga i posao!

Ćavi Ernandez (39) postao je šef stručnog štaba katarskog kluba Al Sad, za koji je igrao prethodne četiri sezone, a sa kojim je osvojio četiri trofeja u tom periodu pod iskusnim portugalskim trenerom Žesualdom Fereirom koji mu je "ostavio klupu".

Čuveni trener Porta ima već 73 godine i trebalo bi da mu je Al Sad i poslednji klub u karijeri, dok je Ćaviju prvi u novom poglavlju života, već svi veruju - podjednako uspešnom.

S obzirom na to kakvu je viziju imao na terenu, kao i činjenicu da je bio "desna ruka" Pepa Gvardiole u najslavnijim danima Barselone, već sada deluje da bi Ćavi mogao da bude veliki trener, ako svoje ideje naravno bude mogao da prenese na igrače.

Mnogi su mislili i da bi već ovog leta mogao da nasledi Ernestea Valverdea, koji će verovatno napustiti klub, ali je Ćavi odlučio da za početak uzme manji izazov na sebe...

"Ideja mi je da u Kataru prikupim iskustvo koje ću kasnije preneti u Evropu. Nadam se da će to jednog dana to biti u Barseloni, ali trenutno nisam u poziciji da budem trener tog kluba. Nisam spreman da preuzmem ulogu trenera na najvišem nivou fudbala", iskren je bio legendarni Španac koji je sa reprezentacijom "crvene furije" osvojio dva evropska i jedno svetsko prvenstvo.

"Moram da idem sitnim koracima pre nego što stignem do konačnog cilja. Imam mnogo ideja kako bih želeo da igram fudbal i to ću gledati da prenesem igračim", objasio je on.

Kao "mozak" prelepog fudbala koji je igrala Barselona, i koji smo nazivali tiki-taka, Ćavi deluje kao čovek koji bi mogao da u narednim godinama bude jedan od najuspešnijih trenera sveta i možda ni pred jednim njegovim prethodnikom nije bio toliki pritisak.



Nije kriv što je na terenu delovao kao analitičar, fudbaler i trener u jednom...

"Oduvek sam se divio fudbalu koji igra Barsa, kontroli igre i samom stilu. Tome ću težiti i u trenerskoj karijeri...", poručio je Ćavi Ernandez za "Marku".

Ćaviju će u Al Sadu pomagati mnogi sunarodnici (Serhio Oriol, Ivan Tores, Oskar Ernandez, Hoze Manuel, Serhio Garsija...), dok će na terenu imati Gabija - bivšeg igrač Atletika koji mu je tokom prethodne sezone bio saigrač.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar